ORDRE AAM/292/2014, de 15 de setembre, per la qual es crea el Premi Ruralapps, se n'aproven les bases reguladores i es convoca la primera edició corresponent a 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, en endavant DAAM, va ser pioner en la utilització de les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) mitjançant el seu portal RuralCat, un portal web orientat als professionals dels diferents àmbits d’actuació del DAAM.

En aquests moments, amb la implantació de dispositius mòbils i tauletes de forma generalitzada, estem assistint a una irrupció d’aplicacions informàtiques mòbil, apps, orientades a aquests dispositius, i es constata a nivell global un creixement en la realització d’aquestes aplicacions mòbils útils per a tots els àmbits i sectors. També es constata que hi ha empreses que desenvolupen apps i/o aplicatius orientats al sector agrari, alimentari i rural. No obstant això, i malgrat que aquestes tecnologies afecten directament el sector agrari, alimentari i rural, el DAAM no té la capacitat, ni l’agilitat, per poder conèixer i valorar el que s’està fent.

És per això, i amb la finalitat de poder conèixer les aplicacions mòbils que es realitzen orientades al nostre sector, i promoure la innovació tecnològica i el desenvolupament de noves apps útils per als sectors en els quals el DAAM és competent, es considera necessària la creació del Premi Ruralapps amb la finalitat que aflorin les possibles apps que existeixen en el mercat de les TIC, orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.

El Premi Ruralapps estableix dos tipus de premi, un per a l’app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i un altre per a l’app destinada a donar solucions tecnològiques al professional del sector agrari, alimentari i rural.

El règim d’aquest premi serà el que estableix el Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis (DOUE L-352, de 24.12.2013).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector agroalimentari mitjançant un ajut econòmic, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Crear el Premi Ruralapps i aprovar les bases que en regulen la concessió, que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar, per a l’any 2014, la primera edició del Premi Ruralapps d’acord amb les bases reguladores aprovades a l’article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de candidatures és el comprès entre l’endemà de la publicació de la disposició en el DOGC fins al 15 d’octubre de 2014.

2.3 Els premis d’aquesta Ordre van a càrrec de la partida pressupostària AG06 D/483000100/5740 dels pressupostos del DAAM per a l’any 2014, dotada amb una quantia màxima de 6.000,00 euros.

S’estableixen dos tipus de premi: Ruralapps-ciutadania per a l’app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i Ruralapps-professional del sector per a l’app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agrari, alimentari i rural, dotats amb 3.000,00 euros cadascun.

2.4 L’òrgan instructor de les candidatures presentades és la persona titular de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

2.5 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre la concessió del premi és la persona titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. A aquests efectes estarà assistit pel jurat, la composició del qual es detalla a la base 8 de les bases reguladores a què fa referència l’apartat 1 d’aquest article.

2.6 El termini màxim per resoldre la concessió del premi és el 30 de novembre de 2014 i es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.7 Contra la resolució del conseller o la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar a partir de l’endemà de la publicació al DOGC de la resolució de concessió, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

2.8 Els premis concedits es faran públics al web http://gencat.cat/agricultura/ i a www.ruralapps.cat fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s’exposaran en el tauler d’anuncis de les dependències del Departament.

Disposició addicional

En tot el que aquestes bases no preveuen serà aplicable la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, d’acord amb el que estableix la seva disposició...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR