ORDRE SLT/151/2019, de 19 de juliol, per la qual es modifica l'Ordre SLT/108/2013, de 21 de maig, per la qual es regula la Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica, i se n'actualitza el contingut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L'article 150 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència exclusiva en matèria d'organització de la seva Administració pel que fa a l'estructura, la regulació dels òrgans i directius públics, el funcionament i l'articulació territorial, així com les diverses modalitats organitzatives i instrumentals per a l'actuació administrativa.

La Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica es va crear l'any 2013 mitjançant l'Ordre SLT/108/2013, de 21 de maig, per tal de donar compliment a la previsió de la disposició final primera de la Llei 16/2010, de 3 de juny, de modificació de la Llei 21/2000, de 29 de desembre, sobre els drets d'informació concernents a la salut i l'autonomia del pacient, i la documentació clínica.

D'ençà fins ara la Comissió ha estat duent a terme les tasques que té assignades, les quals ha de continuar desenvolupant. Tanmateix, la pràctica de les actuacions efectuades i els canvis organitzatius duts a terme en el sector públic de la salut han evidenciat la necessitat d'incorporar algunes modificacions en la regulació d'aquest òrgan col·legiat.

Mitjançant aquesta modificació, es pretén millorar i actualitzar l'actuació de la Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica, tot incorporant un àmbit que actualment té un caràcter imprescindible, com és l'àrea de les tecnologies de la informació i la comunicació, i reubicar l'òrgan dins la Secretaria General de Departament de Salut. Aquests canvis han de permetre assolir més eficaçment les finalitats que li assigna la disposició final primera de la Llei 16/2010, de 3 de juny, que preveu la seva creació.

L'Ordre SLT/108/2013, de 21 de maig, va adscriure la Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica a la llavors anomenada Agència d'Informació i Avaluació en Salut de Catalunya, actualment Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.

En l'experiència assolida aquests anys per la Comissió Tècnica en Matèria de Documentació Clínica s'ha posat de manifest que la seva actuació, tot incidint en la seguretat tecnològica atribuïda a l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, abasta també altres àmbits relatius a la gestió de la documentació clínica que fonamenten el canvi d'adscripció de la Comissió, previst en l'article 1 de l'Ordre SLT/108/2013, per passar a dependre de la Secretaria General del Departament de Salut.

Així mateix, la gestió de la documentació clínica en l'Administració electrònica requereix la participació de l'àrea TIC en la Comissió, per la qual cosa s'incrementa la composició de la sessió plenària, regulada en l'article 3 de l'Ordre SLT/108/2013, per incorporar una vocalia assignada a la Coordinació General de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en Salut.

D'altra banda, s'introdueixen altres modificacions en els articles 2, 3 i 4 de l'Ordre SLT/108/2013, per tal d'incorporar especificacions en el text, adequar-lo a la nova adscripció i actualitzar-lo a l'estructura organitzativa del Departament de Salut. També es modifica l'article 5 per recollir expressament que la participació en la Comissió no genera cap dret econòmic als seus membres en concepte de dietes o indemnitzacions.

Finalment, es deroga la disposició addicional única de l'Ordre SLT/108/2013, atès que ja no s'aplica.

En la tramitació d'aquesta Ordre s'ha seguit el procediment establert en els articles 59 i següents de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i s'han observat els requeriments de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Aquesta Ordre s'ajusta als principis de necessitat, eficàcia i proporcionalitat, que es recullen a l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR