ORDRE SLT/186/2016, de 5 de juliol, per la qual es prorroga la validesa dels carnets d'aplicadors de tractaments de desinsectació, desinfecció i desratització (DDD).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

La reglamentació tecnicosanitària per a la fabricació, comercialització i utilització de plaguicides es troba recollida, fonamentalment, en el Reial decret 3349/1993, de 30 de novembre, pel qual s'aprova la reglamentació tecnicosanitària per a la fabricació, comercialització i utilització de plaguicides. L'article 6.4 del Reial decret esmentat disposa que els aplicadors i el personal de les empreses dedicades a la realització de tractaments amb plaguicides han d'haver superat els cursos o proves de capacitació homologats conjuntament a aquests efectes pels llavors anomenats Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i Ministeri de Sanitat i Consum.

L'Ordre de 8 de març de 1994, per la qual s'estableix la normativa reguladora de l'homologació de cursos de capacitació per realitzar tractaments amb plaguicides, actualment derogada pel Reial decret 830/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableix la normativa reguladora de la capacitació per realitzar tractaments amb biocides, i pel Reial decret 1311/2012, de 14 de setembre, pel qual s'estableix el marc d'actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris, preveu la intervenció de les comunitats autònomes com a administracions competents per a la tramitació de les sol·licituds d'homologació de cursos per realitzar tractaments amb plaguicides i per a l'expedició del carnet de capacitació.

En desplegament d'aquestes previsions, el Departament de Salut aprova l'Ordre de 12 de març de 1997, per la qual es desenvolupa el procediment per a l'homologació dels cursos de capacitació per a aplicadors de plaguicides d'ús ambiental i d'ús en la indústria alimentària i l'expedició dels carnets corresponents, que designa el director general de Salut Pública com a autoritat competent per desenvolupar les funcions en matèria d'homologació de cursos i expedició de carnets de capacitació. Aquestes funcions s'han d'entendre atribuïdes a la persona titular de la Secretaria de Salut Pública, d'acord amb el Decret 244/2016, de 19 d'abril, de modificació del Decret 119/2014, de 5 d'agost, de reestructuració del Departament de Salut, i del Decret 66/2016, de 19 de gener, de reestructuració parcial del Departament de Salut.

Posteriorment, el Reial decret 830/2010, de 25 de juny, pel qual s'estableix la normativa reguladora de la capacitació per realitzar tractaments amb biocides, palesa la necessitat, d'acord amb l'existència de noves eines en aquest àmbit, de replantejar l'enfocament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR