ORDRE SLT/186/2019, d'11 d'octubre, per la qual es modifica l'Ordre SLT/149/2019, de 2 de juliol, per la qual es determinen per a l'any 2019 els preus unitaris per a la contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

El capítol 2 del títol 4 del Decret 118/2014, de 5 d'agost, sobre la contractació i prestació dels serveis sanitaris amb càrrec al Servei Català de la Salut (DOGC núm. 6681, de 7.8.2014), regula el sistema de contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada.

El sistema de contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada diferencia entre la contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada de caràcter general (que inclou l'atenció hospitalària i especialitzada vinculada al procés d'hospitalització i l'activitat que no hi està vinculada) i la contraprestació de l'assistència hospitalària i especialitzada d'alta complexitat.

El paràmetre aplicable a l'atenció hospitalària i especialitzada vinculada al procés d'hospitalització, dins l'atenció hospitalària i especialitzada de caràcter general, és l'alta, per a la qual s'ha d'establir un preu unitari d'acord amb l'estructura dels hospitals i un preu unitari corresponent a la complexitat casuística atesa.

El paràmetre aplicable a l'atenció sanitària de les urgències hospitalàries, dins l'activitat no vinculada al procés d'hospitalització, és la urgència atesa, per a la qual s'ha d'establir un preu unitari, i diferenciar la urgència atesa i la visita de triatge. No obstant això, en el cas dels hospitals situats en zones geogràfiques aïllades i/o amb poca població i/o amb dispositius específics de resolució d'urgències, no és aplicable el paràmetre esmentat i s'ha d'establir una assignació única global i determinar quins hospitals compleixen aquesta característica.

Finalment, el paràmetre de les tècniques, tractaments i procediments específics, que inclou l'hospital de dia i la cirurgia menor ambulatòria, és el cas atès, per al qual s'ha d'establir un preu unitari.

Mitjançant l'Ordre SLT/149/2019, de 2 de juliol, s'han determinat per a l'any 2019 els preus unitaris per a la contraprestació de l'atenció hospitalària i especialitzada. Malgrat això, el Consell de Direcció del Servei Català de la Salut ha proposat, en l'àmbit de la cirurgia menor ambulatòria, incorporar preus unitaris diferenciats per a la cirurgia menor ambulatòria complexa amb anestèsia o sedació per a menors de quinze anys o discapacitats intel·lectuals; pel que fa als implants coclears (inclosos en les tècniques, tractaments i procediments específics) cal diferenciar entre implant coclear unilateral i implant coclear bilateral simultani; i, per acabar, cal incorporar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR