ORDRE SLT/341/2015, d'11 de novembre, per la qual es crea el Comitè Coordinador de la Seguretat de la Informació del Departament de Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

El Departament de Salut té l’obligació de garantir, en l’exercici de les seves competències, el compliment de la legislació vigent en matèria de seguretat de la informació i protecció de dades personals, preservant la confidencialitat i privacitat de la informació que gestiona i assegurant-ne la disponibilitat, l’accés, la integritat, l’autenticitat i la conservació, d’acord amb la política corporativa que en matèria de seguretat de la informació estableixi la Generalitat de Catalunya.

En el marc d’aquesta política corporativa en matèria de seguretat de la informació, la Generalitat de Catalunya va aprovar, per l’Acord del Govern GOV/50/2009, de 17 de març, el Pla de seguretat de la informació de Catalunya, amb la creació d’un centre de seguretat de la informació a Catalunya. Posteriorment, per l’Acord del Govern de 22 de desembre de 2009, es va autoritzar la constitució de la Fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), i per l’Acord del Govern GOV/103/2012, de 16 d’octubre, es va encomanar al CESICAT la planificació, gestió i control de la seguretat de les TIC de l’Administració de Catalunya i del seu sector públic.

Amb anterioritat, en l’àmbit del Departament de Salut, mitjançant l'Ordre SLT/88/2006, de 6 de març, es va crear el Programa de Seguretat de la Informació del Departament de Salut, adscrit a la Secretaria General del Departament, per tal de garantir que l'ús de les tecnologies de la informació i dels sistemes d'informació al Departament de Salut i als ens i organismes que hi estan adscrits es dugués a terme amb paràmetres adequats de seguretat. Aquesta mateixa Ordre va crear el Comitè de Seguretat de la Informació, amb l'objectiu d'establir les directrius del Programa de Seguretat de la Informació, així com de controlar-ne l'execució. L'Ordre SLT/553/2006, de 16 de novembre, va prorrogar per un any la vigència del Programa de Seguretat de la Informació del Departament de Salut. Amb posterioritat, mitjançant l’Ordre SLT/465/2008, de 27 d’octubre, per la qual es regula el Programa de Seguretat de la Informació en el Departament de Salut, es va derogar l’Ordre SLT/88/2006 de 6 de març. L’Ordre SLT/465/2008, de 27 d’octubre, va quedar sense efectes el 31 de desembre de 2012.

Posteriorment, mitjançant el Decret llei 4/2010, de 3 d’agost, de mesures de racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 97/2013, de 5 de febrer, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, es va atribuir a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR