ORDRE SLT/74/2019, de 15 d'abril, per la qual es crea la Comissió de Dades Obertes del Departament de Salut i del seu sector públic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

El Pla de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya 2017-2018, aprovat per l'Acord GOV/53/2017, de 25 d'abril, desplega les línies estratègiques en matèria de govern obert per aplicar la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Un dels àmbits d'actuació del Pla del govern és el de dades obertes, que comprèn les actuacions relatives a la millora i promoció del Portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya i al foment de l'ús i explotació de les dades obertes que fan públiques les administracions catalanes.

Mitjançant l'Acord GOV/154/2018, de 20 de desembre, pel qual s'aprova l'estratègia de dades obertes de la Generalitat de Catalunya i l'adhesió a la Carta Internacional de Dades Obertes, el Govern impulsa una política corporativa de gestió integral de dades dels seus sistemes d'informació que faciliti el tractament posterior d'aquestes dades amb les finalitats de transparència i reutilització social de la informació pública i disposa l'aprovació d'un pla estratègic de dades obertes amb l'objectiu de fomentar-ne l'ús intern i extern per tal d'impulsar la generació de valor econòmic i social a través de l'ús de les dades obertes.

Per contribuir des de l'àmbit de salut amb la màxima eficàcia a aquesta política corporativa d'obertura de dades, es fa palesa la conveniència d'organitzar conjuntament, entre el Departament de Salut i el seu sector públic, l'exercici conjunt d'aquesta política, per tal de garantir la qualitat i la congruència de la informació publicada pel conjunt del sector públic de Salut.

D'acord amb el que s'ha exposat, i fent ús de les facultats que em confereixen els articles 12 i 22 de la Llei 13/1989, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Creació

Crear la Comissió de Dades Obertes del Departament de Salut i del seu sector públic, que s'adscriu a la Secretaria General del Departament de Salut.

Article 2

Funcions

Les funcions de la Comissió de Dades Obertes del Departament de Salut i del seu sector públic són les següents:

  1. Formular els criteris de planificació de l'oferta conjunta de dades obertes a publicar, i elevar-la al Consell de Direcció del Departament de Salut per aprovar-la.

  2. Crear i gestionar el Catàleg de dades obertes de Salut, com a instrument de planificació, amb el contingut següent:

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR