ORDRE TES/131/2015, de 4 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per al foment de l'ecoetiquetatge i l'ecodisseny.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

Els sistemes d’etiquetatge ecològic són instruments que promouen de manera voluntària la fabricació, l’ús i el consum de productes, així com la prestació de serveis, amb menys impacte sobre el medi ambient. Alhora, també són una eina d’informació adreçada al consumidor, el qual pot reconèixer amb facilitat aquests productes i serveis i, per tant, mitjançant el seu consum responsable, orientar el mercat cap a unes pautes més sostenibles.

Catalunya disposa en aquests moments de dos sistemes d’etiquetatge ecològic gestionats pel departament competent en matèria de medi ambient: el distintiu de garantia de qualitat ambiental i l’etiqueta ecològica de la Unió Europea. Amb l’objectiu d’incentivar i promoure’n la implantació, especialment entre les pimes, el departament competent en matèria de medi ambient convoca des de l’any 1998 una línia d’ajuts per a les organitzacions sol·licitants d’aquests sistemes d’etiquetatge.

Així mateix, des de l’any 2009 el departament competent en matèria de medi ambient també convoca, en el marc de l’estratègia catalana d’ecodisseny, una línia d’ajuts per fomentar i promoure l’ecodisseny.

Per això, d’acord amb les previsions del capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, així com els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

Article únic

S’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de l’ecoetiquetatge i l’ecodisseny, les quals consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Resta derogada l’Ordre MAH/189/2009, de 7 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores de les subvencions per a ecoetiquetatge i ecodisseny (DOGC núm. 5363, de 21.4.2009).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 4 de maig de 2015

Santi Vila i Vicente

Conseller de Territori i Sostenibilitat

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte

Aquesta línia de subvencions té com a objecte el foment dels sistemes d’ecoetiquetatge i d’ecodisseny

—2 Actuacions subvencionables

2.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades en aquestes bases les actuacions següents:

  1. Ecoetiquetatge: l’obtenció o la renovació del distintiu de garantia de qualitat ambiental o de l’etiqueta ecològica de la Unió Europea.

  2. Ecodisseny: la implantació de processos de disseny i desenvolupament ambientals (ecodisseny) segons la Norma ISO 14006.

    2.2 Les actuacions subvencionables s’hauran d’haver realitzat durant tot l’any anterior al de la convocatòria vigent i fins al dia en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria vigent.

    Si durant un/s any/s no es convoquen aquestes subvencions, a la propera convocatòria podran ser també objecte de subvenció les actuacions que hagin estat verificades o certificades durant tot l’any anterior a l’any/als anys en què no es van convocar les subvencions.

    —3 Persones beneficiàries

    Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les persones jurídiques, les fundacions i altres entitats sense ànim de lucre que hagin sol·licitat una ecoetiqueta o hagi implantat un procés d’ecodisseny a Catalunya.

    —4 Requisits i incompatibilitats

    4.1 Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions, les persones sol·licitants han de complir els requisits següents:

  3. Haver dut a terme les actuacions dins del termini establert en la base 2.2.

  4. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  5. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant l’Administració de la Generalitat de Catalunya i l’Administració General de l’Estat, i de les obligacions davant la Seguretat Social.

  6. Declarar sobre si s’han demanat i/o s’han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent constar la relació detallada amb l’entitat concedent i la quantitat sol·licitada i/o obtinguda.

  7. Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent.

  8. En el cas d’empreses amb establiments oberts al públic, complir les obligacions que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  9. En el cas d’empreses sense establiments oberts al públic, complir les obligacions que estableix l’article 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  10. En el cas d’empreses amb 50 treballadors/ores o més, donar ocupació a persones amb discapacitat en un percentatge mínim d’un 2% de la plantilla respectiva, en compliment de l’obligació que preveu l’article 42 del Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, o bé complir el que estableix el Reial decret 364/2005, de 8 d’abril, i el Decret 322/2011, de 19 d’abril, que regulen el compliment alternatiu amb caràcter excepcional de la quota de reserva en favor de treballadors amb discapacitat, d’acord amb el que estableix l’article 92.5 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

  11. En el cas d’empreses, amb una plantilla igual o superior a 25 persones, cal indicar els mitjans, amb l’acord dels agents socials, per prevenir i detectar casos d’assetjament sexual i d’assetjament per raó de sexe, i intervenir-hi en els centres de treball.

  12. En el cas de fundacions i associacions, haver adaptat els estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d’abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques, i a la Llei 5/2011, del 19 de juliol, de modificació anterior.

  13. En el cas de fundacions, haver complert el deure de presentar els comptes anuals davant del protectorat, d’acord amb l’article 336-3 del llibre tercer del Codi civil de Catalunya, aprovat per la Llei 4/2008, de 24 d’abril.

  14. En el cas d’empreses i de subvencions que apliquen el Reglament d’ajuts de minimis de la Unió Europea, que l’import de la subvenció que es demana, juntament amb els altres ajuts de minimis que li hagin estat concedides durant l’exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors, no superin l’import de 200.000 euros.

  15. Complir amb la legislació ambiental aplicable, en particular en matèria d’intervenció ambiental, gestió de residus, emissions atmosfèriques i gestió d’aigües.

    4.2 La percepció d’aquestes subvencions és compatible amb la percepció de subvencions procedents d’altres fonts, públiques o privades, sempre que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos, no se superi el cost total de l’activitat subvencionada.

    —5 Quantia

    5.1 Cada convocatòria determina la quantia màxima per a aquesta línia i fixa la quantia màxima de cada posició pressupostària en funció dels destinataris i el procediment d’atorgament de les subvencions.

    5.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR