ORDRE TES/14/2016, d'1 de febrer, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

L'article 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal respecte a les garanties dels drets fonamentals.

L'entitat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, creada pel Decret de 5 de setembre de 1979, constitueix una entitat de dret públic, de les que preveu l'article 1.b.1 del Text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'empresa pública catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya requereix, per a l'exercici de les funcions que té atribuïdes i a fi de donar compliment a les seves obligacions legals, tractar dades de caràcter personal de les persones que s'hi detallen.

En aquest sentit, i mitjançant l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, es va portar a terme una revisió dels fitxers de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Mitjançant l'Ordre TES/54/2012, de 5 de març, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, s'han revisat dos dels fitxers de l'entitat per tal adequar-los als tractaments de dades que calia portar a terme i se n'han creat dos de nous. Posteriorment, mitjançant l'Ordre TES/12/2013, de 21 de gener, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, es va crear un nou fitxer i se'n van modificar dos dels ja existents.

Els tractaments de dades de caràcter personal que porten a terme les entitats no són estàtics, sinó que han de respondre en tot moment a les necessitats de la seva activitat i correspondre als tractaments de dades que es volen portar a terme. Per aquest motiu, d'una banda, cal crear un nou fitxer d'expedients judicials, atès que la tramitació de processos judicials en què Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya participa comporta efectuar un tractament de dades de caràcter personal; i d'altra banda, cal modificar alguns dels tractaments que ja du a terme l'entitat, per tal d'adaptar-los a l'actualitat, a conseqüència de modificacions normatives o de funcionament que s'han anat produint. Per últim, és necessari introduir una modificació no substancial en tots els fitxers de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya existents; en concret, cal canviar l'adreça on es poden dirigir les persones afectades per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, atès que l'Ajuntament de Barcelona ha assignat una nova adreça a l'entitat.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, requereix la creació de fitxers de les administracions públiques mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades de Catalunya, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, resten habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments o dels ens públics que hi estan vinculats o que en depenguin.

Amb el previ informe de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i de conformitat amb les atribucions que m'han estat conferides per la disposició addicional tercera de la Llei de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades,

Ordeno:

Article 1

Creació de fitxers

Es crea el fitxer de dades de caràcter personal gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que figura a l'annex 1 d'aquesta Ordre i que s'anomena Expedients judicials.

Article 2

Modificació de fitxers

2.1 Es modifiquen els fitxers següents, creats per l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que queden configurats tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre:

Fitxer de gestió econòmica: persones proveïdores, usuàries i clientela.

Fitxer d'expedients d'autoritzacions.

Se'n modifica l'apartat: “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.2 Es modifiquen els fitxers següents, creats per l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que queden configurats tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre:

Fitxer de gestió de l'abonament escolar.

Fitxer de gestió de clientela d'aparcaments.

Se'n modifiquen els apartats següents: “Cessions” i “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.3 Es modifica el Fitxer de gestió d'expedients sancionadors, creat per l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que passa a denominar-se Fitxer de gestió de percepcions mínimes i denúncies, i queda configurat tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Se'n modifiquen els apartats següents: “Denominació”, “Finalitat i usos previstos”, “Estructura del fitxer i tipus de dades tractades”, “Cessions” i “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.4 Es modifica el Fitxer de videovigilància, creat per l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que queda configurat tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Se'n modifiquen els apartats següents: “Finalitat i usos previstos” i “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.5 Es modifica el Fitxer de gestió de recursos humans, creat per l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, per la qual s'actualitza la regulació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que queda configurat tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Se'n modifiquen els apartats següents: “Finalitat i usos previstos”, “Estructura del fitxer i tipus de dades tractades”, “Cessions” i “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.6 Es modifiquen els fitxers següents, creats per l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, i modificats per l'Ordre TES/54/2012, de 5 de març, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que queden configurats tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre:

Seguiment d'accidents.

Fitxer de gestió de persones usuàries de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Se'n modifica l'apartat: “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.7 Es modifiquen els fitxers següents, creats per l'Ordre PTO/401/2009, d'11 d'agost, i modificats per l'Ordre TES/12/2013, de 21 de gener, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que queden configurats tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre:

Enquestes de les estacions de muntanya.

Clientela de les estacions de muntanya.

Se'n modifiquen els apartats següents: “Cessions” i “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.8 Es modifiquen els fitxers següents, creats per l'Ordre TES/54/2012, de 5 de març, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en els termes que s'indiquen a l'apartat 2.4 d'aquest article, i queden configurats tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre:

Control de visites.

Coordinació empresarial i d'obres (controlar FGC).

Se'n modifica l'apartat: “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

2.9 Es modifica el fitxer següent, creat per l'Ordre TES/12/2013, de 21 de gener, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en els termes que s'indiquen a l'apartat 2.4 d'aquest article, i queden configurats tal com s'especifica a l'annex 2 d'aquesta Ordre:

Formació ferroviària.

Se'n modifiquen els apartats següents: “Cessions” i “Unitat administrativa davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició”.

Article 3

Contingut

Els fitxers regulats en aquesta Ordre inclouen la seva denominació, la finalitat i els usos previstos; les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal; el procediment de recollida d'aquestes dades i la seva procedència; l'estructura bàsica del fitxer; la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté; el sistema de tractament; les cessions de dades previstes i, si s'escau, les transferències de dades que es prevegin a països tercers; el responsable del fitxer; el servei o unitat davant la qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com la indicació del nivell de seguretat exigible.

Article 4

Dret...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR