ORDRE TES/154/2018, de 19 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

El Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya es va crear per l'Ordre MAH/222/2009, de 30 d'abril, amb l'objectiu de reconèixer públicament la labor exemplificativa dels centres educatius que disposen del Distintiu d'Escola Verda que atorga la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya promou, a través del Programa Escoles Verdes, l'ambientalització integral dels centres educatius de Catalunya. Aquest Programa té com a objectius principals ajudar els centres a ambientalitzar-se, és a dir, a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promoure la participació i la implicació activa de tota la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l'intercanvi entre els centres que participen en el Programa, tot construint una gran xarxa d'escoles per a la sostenibilitat.

Aquest Premi es va crear en el marc de la celebració del desè aniversari del Programa Escoles Verdes, el qual es va iniciar el curs escolar 1998/99.

L'any 2015 l'Assemblea General de l'ONU va adoptar l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que es caracteritza per la seva universalitat i indivisibilitat, i que concreta 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'objectiu dels 17 ODS és garantir una vida sostenible, pacífica, pròspera i equitativa arreu del món per a tothom, ara i en el futur. Els objectius aborden reptes mundials decisius per a la supervivència de la humanitat.

Per assolir aquests objectius cal que cadascú se'ls faci seus i els tingui en compte en les decisions que pren i en les accions que du a terme diàriament: els governs, el sector privat, la societat civil i cada ésser humà del món.

El Programa Escoles Verdes és un dels instruments de la Generalitat de Catalunya per promoure la implicació dels centres educatius en l'assoliment d'aquests ODS i aquest Premi ha de reconèixer accions i trajectòries que exemplifiquen aquesta implicació social de les escoles en la millora ambiental de Catalunya, en l'assoliment d'aquests objectius d'abast mundial.

La tramitació d'aquest Premi s'adapta a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2.10.2015) que estableix, entre altres coses, els col·lectius que estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb l'Administració pública per a la realització de qualsevol tràmit d'un procediment administratiu.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores del Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, les quals consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Resta derogada l'Ordre MAH/222/2009, de 30 d'abril, per la qual es crea el Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya i es convoca per a l'any 2009 (DOGC núm. 5376, de 11.5.2009).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR