ORDRE TES/253/2016, de 22 de setembre, per la qual es prorroga el Pla pilot de recol·lecció de bolets dins l'àmbit del paratge natural d'interès nacional de Poblet i de la seva zona d'influència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

El 6 de setembre de 2012, es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Ordre AAM/254/2012, de 31 d'agost, d'aprovació del Pla pilot de recol·lecció de bolets dins l'àmbit del paratge natural d'interès nacional de Poblet i de la seva zona d'influència, i de creació del preu públic vinculat al Pla pilot.

L'objectiu d'aquest Pla era fer un estudi, a partir de les dades obtingudes sobre l'afluència de boletaires, volum d'extracció de bolets, erosió del terreny, actuacions de conservació i senyalització necessàries, i altres dades significatives, per tal d'avaluar i obtenir les conclusions que permetessin l'ordenació de la recol·lecció de bolets en el marc de la protecció del medi i l'ús racional i equilibrat del territori.

D'altra banda, aquesta Ordre crea un preu públic per temporada per a l'accés als terrenys de la Generalitat inclosos en el Pla, amb la finalitat de recol·lectar-hi bolets.

El 14 d'octubre de 2013 es publica l'Ordre AAM/237/2013, de 2 d'octubre, per la qual es modifica l'Ordre AAM/254/2012, de 31 d'agost, d'aprovació del Pla pilot de recol·lecció de bolets dins l'àmbit del paratge natural d'interès nacional de Poblet i de la seva zona d'influència, i de creació del preu públic vinculat al Pla pilot, per tal d'incloure, a part del preu per temporada, un preu públic per dia.

Aquest Pla pilot només es va poder aplicar durant un any dels dos previstos atesa la baixa producció micològica durant el segon any. Les escasses pluges de finals de l'estiu i principis de tardor no van propiciar les condicions òptimes per a la producció de bolets en el PNIN de Poblet, fet que va condicionar el paratge per no activar la temporada i, en conseqüència, el Pla. En aquest sentit, i vista la valoració positiva dels usuaris durant el primer any d'implantació i l'opinió favorable a la regulació, es va considerar necessari prorrogar aquest Pla un parell d'anys més per tal de poder fer-ne una valoració més acurada.

Per aquest motiu, el 4 de setembre de 2014 es publica l'Ordre AAM/272/2014, de 25 d'agost, per la qual es modifica la durada del Pla pilot de recol·lecció de bolets dins l'àmbit del paratge natural d'interès nacional de Poblet i de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR