ORDRE TES/261/2017, de 27 d'octubre, per la qual es creen i regulen els fitxers de dades de caràcter personal gestionats pel Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

L'article 156 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que correspon a l'Administració de la Generalitat la competència executiva en matèria de protecció de dades de caràcter personal, amb respecte a les garanties dels drets fonamentals.

El Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs (en endavant Consorci Gallecs) es va constituir mitjançant l'Acord CPT/170/2006, de 24 d'octubre, de constitució del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs amb els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall i Montcada i Reixac. Posteriorment, l'Acord GOV/126/2010, de 6 de juliol, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs modifica l'estructura interna del Consorci. Més tard, l'Acord GOV/9/2015, de 27 de gener, pel qual s'aprova la modificació dels Estatuts de determinats consorcis, serveix al Consorci per adaptar-se a la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local. Finalment, l'Acord GOV/137/2016, de 18 d'octubre, pel qual s'autoritza la incorporació de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) al Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs, modifica els seus Estatuts i aprova un Text refós dels Estatuts que inclou les modificacions efectuades.

D'acord amb l'article 2.1 dels Estatuts del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs aprovats per l'Acord GOV/137/2016, de 18 d'octubre, el Consorci Gallecs tindrà naturalesa jurídica d'entitat pública, de caràcter administratiu, amb personalitat jurídica pròpia diferent de la dels ens consorciats.

Per tal de desenvolupar les seves funcions, el Consorci Gallecs tracta dades de caràcter personal d'aquelles persones amb les quals es relaciona en el desenvolupament de la seva prestació de serveis, així com del seu propi personal.

A aquests efectes, el Consorci Gallecs requereix regular els fitxers de dades de caràcter personal que actualment gestiona, per la qual cosa es planteja la necessitat de declarar els seus fitxers d'acord amb el marc jurídic regulador de la protecció de dades personals de manera que es garanteixi la transparència en el tractament i es permeti a les persones titulars de dades personals l'exercici dels seus drets legítims.

De conformitat amb l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant disposició general publicada al diari oficial corresponent. Aquesta previsió ha estat confirmada per l'article 53 del Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Pel que fa a la regulació dels fitxers mitjançant una ordre departamental, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers dels seus departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin, com és el cas del Consorci Gallecs.

L'article 3 de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, disposa que l'àmbit d'actuació d'aquesta Autoritat comprèn els fitxers i els tractaments de dades de caràcter personal que duen a terme, entre d'altres, les entitats de dret públic vinculades a l'Administració de la Generalitat.

El procediment per a l'elaboració de l'ordre establert al Títol IV de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, ha estat respectat i aplicat de la manera més eficient.

De conformitat amb el que disposa l'article 10 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, el projecte d'ordre ha estat publicat al portal de Transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Les anteriors circumstàncies justifiquen que l'aprovació de la present disposició s'adequa als principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica, transparència i eficiència, en compliment del que estableix l'article 129.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, tal com proven les memòries que l'acompanyen i recullen els informes preceptius emesos.

Atès que s'ha emès l'informe preceptiu de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que estableix l'article 5.m) de Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, tenint en compte el que estableix la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Es creen els fitxers de dades de caràcter personal gestionats pel Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs que figuren a l'annex d'aquesta Ordre i que s'esmenten a continuació:

Membres dels òrgans col·legiats

Personal del Consorci

Contractació

Fitxa d'activitats

Mailing

Pagesos de Gallecs

Registre d'entrades i sortides

Suggeriments, reclamacions i consultes

Persones ocupants de les edificacions de Gallecs

Caçadors

Voluntariat ambiental ADF Gallecs

Contactes

1.2 Aquests fitxers es regeixen per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2

Contingut dels fitxers

Els fitxers inclouen la seva denominació, la finalitat i els usos previstos; les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal; el procediment de recollida d'aquestes dades i la seva procedència; l'estructura bàsica del fitxer; la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté; el sistema de tractament; les cessions de dades previstes i, si s'escau, les transferències de dades que es prevegin a països tercers; l'òrgan responsable del fitxer; els serveis o unitats administratives davant les quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com les mesures de seguretat amb indicació del nivell de seguretat exigible.

Article 3

Dret d'informació

Les persones afectades o obligades a subministrar les dades han de ser informades prèviament al moment de recollida de les dades, en els termes que estableix l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 19 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Article 4

Tractament de dades

El tractament de les dades s'ha d'adequar a allò que preveuen la Llei 15/1999, de 13 de desembre, i el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, tant pel que fa a la qualitat de les dades que es recullen com pel que fa a les mesures tècniques i organitzatives que han d'adoptar per les persones titulars dels òrgans responsables dels fitxers.

Article 5

Perspectiva de gènere

Els fitxers regulats per aquesta Ordre, si s'escau, disposaran de les dades disgregades per sexes, per facilitar els estudis estadístics i els informes de gènere, d'acord amb la normativa vigent sobre la matèria i respectant, en tot cas, la Llei orgànica, 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, així com la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

Disposició final

Aquesta ordre entrarà en vigor vint dies després de la seva publicació al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR