ORDRE TES/344/2016, de 20 de desembre, sobre tarifes en els serveis regulars de transport de viatgers per carretera.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

L'article 48 de la Llei 12/1987, de 28 de maig, de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor, preveu la revisió de les tarifes d'aplicació a les concessions de serveis regulars quan l'evolució dels costos hagi alterat l'equilibri econòmic del servei.

Atesa l'evolució, durant el present exercici, dels costos d'explotació dels serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera, no procedeix per a l'exercici 2017 l'increment de les tarifes d'aquests serveis, i, per tant, cal mantenir l'aplicació de les tarifes vigents.

Per tot això, ateses les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria de transports,

Ordeno:

Article 1

Els concessionaris de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera dependents de la Generalitat de Catalunya han de mantenir per a l'exercici 2017 les tarifes vigents en el moment de la publicació d'aquesta Ordre, sense incrementar-les.

Article 2

2.1 A les expedicions realitzades en dissabte, diumenge i altres dies que siguin festius en el conjunt del territori de Catalunya, es podrà percebre una tarifa complementària consistent en l'increment d'un 15% de les tarifes autoritzades amb caràcter general.

2.2 No obstant això, les empreses concessionàries de serveis públics regulars de transport de viatgers per carretera que disposen de tarifes aprovades per a les expedicions de dissabte, diumenge i altres dies festius, poden optar per la seva integració ponderada a la tarifa del servei.

Article 3

3.1 El mínim de percepció no s'incrementa, i, per tant, es manté en 1,70 euros, inclòs l'impost sobre el valor afegit. Les empreses concessionàries que apliquin aquest mínim de percepció han de posar a disposició dels usuaris títols multiviatge per a un màxim de 15 viatges, amb un període mínim de validesa d'un mes i per un import d'1,55 euros per viatge.

3.2 La quantia del mínim de percepció fixat a l'apartat anterior és aplicable tant els dies feiners com dissabtes, diumenges i dies festius.

3.3 No obstant el que disposen els apartats anteriors, quan en el mateix itinerari concorrin serveis urbans i interurbans de viatgers amb possibilitat de fer transport, atesa la coordinació necessària de tots els serveis, el mínim de percepció del servei interurbà no podrà resultar inferior a la tarifa ordinària del servei urbà.

Article 4

Les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR