ORDRE TSF/111/2017, de 7 de juny, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a l'any 2017.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

Atesos la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, i el seu annex, sobre el Catàleg classificat de serveis i prestacions del Sistema Català de Serveis Socials, que preveu el servei de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a persones amb discapacitat física o intel·lectual i per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental;

Atesos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, que, pel seu caràcter bàsic, afecten les normes reguladores de bases de les subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atesos la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, així com el Reial decret 174/2011, d'11 de febrer, pel qual s'aprova el barem de valoració de la situació de dependència;

Atès el Decret 142/2010, d'11 d'octubre, pel qual s'aprova la Cartera de Serveis Socials 2010-2011;

La present Ordre conté totes les bases, generals i específiques, per a l'atorgament dels ajuts de suport a l'autonomia en la pròpia llar. Es manté, per tant, la separació entre les bases generals i específiques, i la convocatòria anual corresponent. Les bases generals recullen el procediment general de gestió dels ajuts, i les bases específiques concreten els requisits específics per als ajuts. La convocatòria ordinària anual determina, fonamentalment, l'inici i el període de gestió dels ajuts subvencionables, i concreta la partida pressupostària disponible, d'acord amb la Llei de pressupostos anuals. L'Ordre consta d'un únic article que aprova les bases generals que figuren a l'annex 1, així com els barems del Programa de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a persones amb discapacitat intel·lectual i per a persones amb discapacitat derivada de malaltia mental recollits a l'annex 2.

Atesos la Llei 4/2017, de 28 de març, de pressupostos de la Generalitat per al 2017; el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i l'Acord del Govern GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic;

Atesos la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic; el Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies;

Atès l'informe del Consell General de Serveis Socials, i fent ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases i els barems que han de regir aquesta convocatòria, que es detallen als annexos 1 i 2 d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre TSF/148/2016, de 30 de maig, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a l'any 2016, i la Resolució TSF/1487/2016, de 2 de juny, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió dels ajuts de suport de l'autonomia en la pròpia llar per a l'any 2016.

Disposicions finals

–1 Es faculta la persona titular de la Direcció General de Protecció Social perquè prengui les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

–2 Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 7 de juny de 2017

Dolors Bassa i Coll

Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Annex 1

Bases per a la concessió d'ajuts del Programa de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a l'any 2017

–1 Objecte

Aquest Programa té per objecte contribuir al desenvolupament de la persona per possibilitar la seva autonomia. A aquest efecte es proporciona suport en les activitats d'organització de la vida quotidiana: alimentació, cura de la salut i utilització dels sistemes de protecció, així com en altres aspectes relacionats amb la capacitació, les competències i les habilitats socials per millorar la convivència, les relacions socials i la participació.

L'ajut es concedeix perquè la persona beneficiària rebi el servei d'una entitat col·laboradora del Programa. La llista d'entitats col·laboradores està a disposició de les persones interessades a la seu dels respectius serveis territorials a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies corresponents al domicili de la persona sol·licitant.

–2 Procediment de concessió

2.1 El procediment de concessió de cada subvenció s'inicia l'endemà de la data de publicació de la convocatòria.

2.2 A l'efecte de donar compliment a l'article 17.3 b) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en relació amb l'Acord GOV/192/2015, de 29 de desembre, el text íntegre de la convocatòria s'ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.3 El procediment de concessió de les subvencions és el de concurrència competitiva, i el termini màxim per notificar i emetre resolució és de sis mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria. Transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s'entén desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 54.2.e) de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

–3 Òrgans competents per tramitar i resoldre

La tramitació de les sol·licituds presentades correspon a la Secció d'Informació i Orientació del Barcelonès del Servei d'Atenció a les Persones del Barcelonès i a les seccions d'Informació, Valoració i Seguiment respectives dels serveis d'atenció a les persones de Girona, Lleida i Tarragona, i al Servei de Coordinació Territorial de les Terres de l'Ebre, que pertanyen als respectius serveis territorials a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies corresponents al domicili de la persona sol·licitant.

L'òrgan instructor formula directament la proposta de resolució definitiva de la concessió de la subvenció d'acord amb l'informe de la comissió valoradora, si escau, atès que aquestes bases determinen el cost de l'actuació objecte de la subvenció i si la documentació acreditativa s'adjunta a la corresponent sol·licitud.

La resolució la dicten les persones responsables dels serveis d'atenció a les persones dels serveis territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i del Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials de les Terres de l'Ebre, d'acord amb el Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

–4 Persones beneficiàries

4.1 Poden ser-ne beneficiàries les persones amb discapacitat física, discapacitat intel·lectual i/o persones amb discapacitat derivada de malaltia mental que vulguin viure soles o amb altres persones quan aquestes siguin beneficiàries del Programa de suport o que tinguin reconegut un grau de dependència igual o superior al grau I, i que necessitin suport personal per al desenvolupament d'una vida autònoma, i les persones sordcegues que vulguin viure soles o amb altres persones beneficiàries del Programa de suport o que tinguin reconegut un grau de dependència igual o superior al grau I, i que necessitin suport diari a la llar però no els calgui la presència permanent d'un cuidador o cuidadora.

Així mateix, s'admeten les situacions de convivència que estableix la base 5.g) d'aquesta convocatòria.

4.2 Quan la persona amb discapacitat convisqui amb altres persones, no hi pot haver més de quatre persones beneficiàries d'aquesta prestació al seu domicili.

4.3 Excepcionalment, la persona titular del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a proposta prèvia de la persona titular de la Direcció General de Protecció Social, en casos degudament justificats, pot autoritzar l'ampliació d'aquest nombre de persones beneficiàries per domicili i establir mesures compensatòries.

–5 Requisits d'accés

  1. Tenir reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% en el moment de publicar la convocatòria, ser persona beneficiària d'una pensió de la Seguretat Social d'incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa, o ser pensionista de classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, d'acord amb l'article 4.2 del Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

  2. Del grau de discapacitat igual o superior al 33%, almenys el 25% de la discapacitat ha d'estar causada per una mateixa patologia. En els casos de discapacitat intel·lectual no s'exigeix aquest requisit del 25% per a una única patologia.

  3. Tenir 18 anys o més i menys de 65 anys en el moment de presentar el formulari de sol·licitud. Excepcionalment, es pot modificar el criteri d'edat de la població destinatària en els casos que les persones usuàries siguin més grans de 65 anys i, tot i complir la resta de requisits, es trobin en una situació excepcional i tècnicament valorada, justificada amb un informe del cap o la cap del Servei d'Atenció a les Persones o del cap o la cap del Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre competent en la resolució de l'expedient.

  4. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR