ORDRE TSF/121/2020, de 10 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir els Premis de Civisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

El Decret 1/2018, de 19 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, entre d'altres, l'acció comunitària, la sensibilització cívica i social, i el suport a les entitats i el voluntariat.

D'acord amb l'article 18 del Decret 234/2019, de 12 de novembre, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i amb l'article 132 del Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, correspon a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, entre altres funcions, fomentar i divulgar campanyes de civisme, dirigir i coordinar programes de desenvolupament comunitari, d'inserció social i de suport a col·lectius, i promocionar l'associacionisme i el voluntariat.

En el marc de les competències de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, es vol continuar reconeixent i impulsant les actuacions cíviques i també potenciar els valors que promouen aquest civisme, com ara la llibertat (individual i col·lectiva), la democràcia, la igualtat, el pluralisme, la pau, la justícia, la solidaritat, la cohesió social, l'equitat de gènere, el desenvolupament sostenible, la cultura i l'educació, entre d'altres, sota els principis de cohesió i benestar socials, foment de la participació, pluralisme i convivència social, cultural o religiosa.

Aquesta Ordre consta d'un únic article que aprova les bases generals de l'annex 1 i les bases específiques de cada premi dels annexos 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8. Així mateix, incorpora, a l'annex 9, els principis ètics i regles de conducta als quals les persones beneficiàries de premis han d'adequar la seva activitat, i efectes d'un incompliment eventual d'aquests principis.

Les noves bases dels Premis de Civisme que aprova aquesta Ordre inclouen el nou Premi de Civisme a la cohesió social, per la qual cosa els Premis amplien a set les seves modalitats.

Atès l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, i se n'aprova el text íntegre;

Atesos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reglament que la desplega, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

Atès el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Ateses l'Ordre TSF/63/2018, d'11 de juny, per la qual s'aprova la tramitació electrònica obligatòria en qualsevol procediment de concessió, justificació, revocació i presentació de recursos en les convocatòries de subvencions, premis, beques i ajuts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats; i l'Ordre TSF/5/2019, de 14 de gener, per la qual es modifica l'Ordre TSF/63/2018;

Atesa l'Ordre PDA 20/2019, de 14 de febrer, sobre les condicions per a la posada en funcionament de la tramitació electrònica;

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases generals i específiques que han de regir els Premis de Civisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que s'indiquen a continuació:

Annex 1. Bases generals

Annex 2. Bases dels Premis de Civisme Serra i Moret

Annex 3. Bases dels Premis de Civisme a l'actuació juvenil, Premi Jaume Ciurana

Annex 4. Bases dels Premis de Civisme als mitjans de comunicació

Annex 5. Bases del Premi de Civisme a la innovació

Annex 6. Bases del Premi de Civisme a la ciutadania i virtut civil

Annex 7. Bases del Premi de Civisme a l'esport

Annex 8. Bases del Premi de Civisme a la cohesió social

Annex 9. Principis ètics i regles de conducta als quals les persones beneficiàries de premis han d'adequar la seva activitat, i efectes d'un incompliment eventual d'aquests principis

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre TSF/133/2019, de 10 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir la convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 10 de juliol de 2020

Chakir El Homrani Lesfar

Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Annex 1

Bases generals

—1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta Ordre és regular el procediment de concessió dels Premis de Civisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

1.2 Els Premis de Civisme tenen com a objectiu estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn. El conjunt de les set modalitats dels Premis de Civisme, amb la diversitat de categories que ofereixen, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

—2 Procediment de concessió

2.1 El procediment de concessió d'aquests premis és el de concurrència competitiva.

2.2 La tramitació d'aquests premis correspon a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària i la resolució a la persona titular de la Secretaria d'Afers Socials i Famílies. La resolució dels premis es notifica mitjançant la seva publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya ( http://tauler.gencat.cat ), sens perjudici que es puguin utilitzar addicionalment altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

Correspon al jurat especialitzat la redacció de l'acta de la reunió de valoració de les candidatures presentades i determinar les obres, els treballs, els projectes o les actuacions premiats.

2.3 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria. Transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat una resolució expressa, la sol·licitud s'entén desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 55.1.a) de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l'article 25 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2.4 Totes les comunicacions, tràmits, informes, resolucions i altres actuacions que l'òrgan competent hagi de dur a terme per tramitar el procediment administratiu amb les persones jurídiques, així com amb les persones físiques que ho hagin sol·licitat, s'han de fer per mitjans electrònics d'acord amb el que estableix l'Ordre TSF/63/2018, d'11 de juny, per la qual s'aprova la tramitació electrònica obligatòria en qualsevol procediment de concessió, justificació, revocació i presentació de recursos en les convocatòries de subvencions, premis, beques i ajuts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a entitats.

—3 Publicació

3.1 Atesos els articles 17.3.b) i 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, en relació amb l'Acord GOV/192/2015, de 29 de desembre, pel qual es complementa l'Acord GOV/77/2015, de 2 de juny, sobre la publicació dels anuncis de notificació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en relació amb la publicació de les convocatòries de subvencions, el text íntegre de la convocatòria es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

3.2 La publicació de la convocatòria es fa efectiva amb la tramesa de la informació que exigeix el Registre d'ajuts i subvencions de Catalunya, d'acord amb l'article 96.bis del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i mitjançant la Base de Dades Nacional de Subvencions.

—4 Destinataris i participació

4.1 Els Premis de Civisme tenen com a destinatàries les persones físiques de més de 18 anys, així com les persones jurídiques i els ens locals que compleixin el que disposa l'apartat 5 de les bases generals.

4.2 Les persones participants poden presentar més d'un treball i concursar en més d'una categoria.

—5 Requisits de participació

5.1 Tots els treballs que presentin les persones sol·licitants han d'estar redactats en llengua catalana.

5.2 Les persones jurídiques han d'estar constituïdes legalment i estar inscrites en el registre o cens corresponent en la data de publicació de la convocatòria corresponent.

5.3 Les persones participants no poden incórrer en cap de les circumstàncies que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5.4 Les entitats i, si escau, les entitats membres integrades han d'estar al corrent de les obligacions tributàries davant de la Generalitat i l'Estat i amb la Seguretat Social en el moment previ a la tramitació de les obligacions reconegudes pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Es considera que els deutes que estiguin ajornats compleixen el requisit d'estar al corrent de les obligacions.

5.5 Les persones i entitats candidates han de complir el que estableix l'actual normativa de política lingüística.

5.6 No han d'haver estat sancionades, per resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de discapacitats o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovada pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost o, si han estat sancionades, han d'haver aplicat les mesures correctores previstes i haver abonat les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR