ORDRE TSF/151/2017, d'11 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al Programa TLN Mobilicat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

El Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 es desenvolupa en el marc del Fons Social Europeu (FSE) per al període 2014-2020 amb l'objectiu de posar en marxa els sistemes de Garantia Juvenil i amb la finalitat de lluitar contra la desocupació entre les persones joves.

La Garantia Juvenil és un ampli model d'acció que té com a principi bàsic assessorar la igualtat d'oportunitats per a les persones joves en el mercat de treball. Des de la Comissió Europea s'ha instat els països a actuar i comprometre's a donar suport a aquest col·lectiu a partir de la Garantia Juvenil i assignar un finançament extraordinari que se suma al finançament del Pla operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020.

El Programa TLN Mobilicat s'emmarca en la mesura 8.2.2.8 relativa als programes de mobilitat per a la millora de les competències professionals.

L'objectiu general del Programa TLN Mobilicat és facilitar la inserció laboral estable a joves inscrits i en situació de beneficiari al Registre del Servei Nacional de Garantia Juvenil en data immediatament anterior a l'inici de l'actuació per mitjà de la millora del perfil professional i de les competències personals claus realitzant períodes de pràctiques formatives en empreses públiques i privades d'estats membre de la Unió Europea.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en el marc d'aquesta Ordre, impulsa la línia de subvencions del Programa TLN Mobilicat adreçat a les persones joves que, per circumstàncies diverses, no han finalitzat estudis postobligatoris, o no han disposat encara de la seva primera oportunitat i experiència laboral, i necessiten acompanyament per a un procés d'orientació i una experiència pràctica d'aprenentatge personal i professional, per dirigir les seves trajectòries professional i vital amb èxit.

Mitjançant el Programa TLN Mobilicat es donarà suport a les entitats de titularitat pública o privada sense ànim de lucre que disposin de projectes que facilitin als joves la construcció d'un itinerari personalitzat i eficient entre l'aprenentatge i l'ocupació.

El Programa TLN Mobilicat oferirà serveis d'orientació i capacitació lingüística i intercultural als participants, com a elements previs i preparatoris per a l'adquisició d'experiència laboral pràctica en un país de la Unió Europea. Un cop superada la fase de preparació i la capacitació es realitzarà un període de pràctiques professionals no remunerades a països de la Unió Europea.

La combinació d'eines metodològiques formatives i d'experiències pràctiques en el món laboral en un procés en què l'acompanyament continuat dels participants garanteix la màxima eficàcia de l'actuació fa possible l'emergència d'aptituds i capacitats envers les persones joves participants, que afavoriran la seva inserció en el món laboral o, en cas que sigui necessari, el seu retorn al món educatiu formal per finalitzar accions anteriors inacabades, o per continuar la capacitació amb accions especialitzades.

Vist el Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual s'estableixen disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i pel qual s'estableixen disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i es deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell;

Vist Reglament (UE) núm. 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu al Fons Social Europeu i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006 del Consell;

Vist el Reglament Delegat (UE) núm. 480/2014 de la Comissió, de 3 de març de 2014, que complementa el Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013;

Vist el Reglament d'execució (UE) núm. 821/2014 de la Comissió, de 28 de juliol de 2014, pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, relatives a les modalitats de transferència i gestió de les contribucions del Programa, la presentació d'informació sobre els instruments financers, les característiques tècniques de les mesures d'informació i comunicació de les operacions i el sistema per al registre i l'emmagatzemament de les dades;

Ateses les bases per a l'Estratègia d'ocupació juvenil a Catalunya per al període 2014-2020, aprovades pel Govern el 9 de setembre de 2014;

Atès l'Acord de Govern GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'acord GOV/110/2014, de 22 juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic;

Atès el Pla nacional d'implantació de la Garantia Juvenil, que determina que amb l'objectiu d'implementar els sistemes de Garantia Juvenil Espanya posarà en marxa un Programa operatiu d'ocupació juvenil (POEJ) en el marc del Fons Social Europeu per al període de programació 2014-2020;

Atès el Programa operatiu d'ocupació juvenil 2014-2020, Núm. CCI2014ES05M9OP001 del Fons Social Europeu, aprovat per Decisió de la CE de 12 de desembre de 2014, el programa TLN Mobilicat estarà cofinançat amb una taxa de cofinançament del 50%;

Vista la Llei 18/2014, de 15 d'octubre, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, modificada per la Llei 25/2015, de 28 de juliol, de mecanisme de segona oportunitat, reducció de la càrrega financera i altres mesures d'ordre social i pel Real decret llei 6/2016, de 23 de desembre, de mesures urgents per a l'impuls del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Atès l'Acord GOV/76/2015, de 26 de maig, pel qual s'aproven el Programa d'ocupació juvenil a Catalunya, Garantia Juvenil 2014-2020 i el Pla d'actuació per al 2015;

Atès que aquesta actuació es considera elegible en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020, Núm. CCI2014ES05M9OP001, del Fons Social Europeu, dins de l'Objectiu Temàtic 8, l'Eix Prioritari 1, la Prioritat d'Inversió 8.2, l'Objectiu Específic 8.2.2, la mesura 8.2.2.8 i la categoria d'intervenció 103 amb un cofinançament del 50 %;

Vista la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern;

Vista la Llei 13/2015, de 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya;

Vista la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes;

Atesa l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions;

Atès l'informe de l'Àrea Jurídica de Treball i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, havent-ne informat prèviament al Consell de Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 27.e bis) de la Llei 13/2015, de 9 de juliol, d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya;

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al Programa TLN Mobilicat. Les bases reguladores es detallen en l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Disposició addicional primera

Aquesta Ordre de bases s'entendrà automàticament modificada per la normativa comunitària, estatal o autonòmica que amb posterioritat a la seva entrada en vigor es pugui promulgar.

Les referències a la normativa de concreta aplicació, s'entendran fetes per remissió a la normativa que les pugui substituir en el futur.

Disposició addicional segona

S'autoritza a la persona titular de la Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya a dictar les disposicions que consideri oportunes per al desenvolupament d'aquesta Ordre.

La Resolució de convocatòria serà dictada per la persona titular de la Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

Disposició addicional tercera

Estudis d'impacte

L'Àrea d'Ocupació Juvenil durà a terme un estudi d'impacte sobre els resultats derivats de les subvencions a les quals sigui d'aplicació aquesta Ordre i d'acord amb els objectius previstos.

Disposició transitòria

En cas que encara quedin expedients de subvencions atorgades a l'empara de l'Ordre EMO/322/2015 de 26 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a concessió de subvencions per al finançament del Programa TLN Mobilicat i s'obre la convocatòria per a l'any 2015, es continuaran regint per l'Ordre esmentada.

Disposició derogatòria

Aquesta Ordre deroga l'Ordre EMO/322/2015 de 26 d'octubre.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 11 de juliol de 2017

Dolors Bassa i Coll

Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Annex 1

Bases reguladores

Base 1

Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió de les subvencions del Programa TLN Mobilicat.

La finalitat d'aquest Programa és aconseguir, amb la millora de coneixements, habilitats i competències, mitjançant experiències formatives i pràctiques professionals a països de la Unió Europea, la incorporació al mercat de treball, o, si és necessari, la represa de l'etapa formativa amb la conclusió de formació inacabada o l'adquisició de formació especialitzada de les persones destinatàries del Programa TLN Mobilicat.

Base 2

Accions que preveu el Programa TLN Mobilicat

Per complir la seva finalitat el Programa TLN Mobilicat preveu una sèrie d'accions estructurades en dues fases d'execució clarament diferenciades:

2.1 Fase de preparació i capacitació

  1. Suport pedagògic

  2. Formació lingüística de les persones participants

  3. Desenvolupament del pla d'execució de l'Acord de col·laboració amb els socis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR