ORDRE TSF/20/2020, de 25 de febrer, de modificació de l'Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – TRFO).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

En data 26 de setembre de 2018, es publica al DOGC l'Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació, modificada per l'Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny.

El programa Treball i Formació contribueix a assolir els resultats definits per l'objectiu específic 8.1.5 del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Catalunya 2014-2020 (2014ES05SFOP007), tal com preveu la base 1 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, és a dir, millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur o d'inactivitat, especialment d'aquelles amb més dificultats d'accés al mercat laboral, i ho fa mitjançant les entitats beneficiàries que determina la base 3 de l'annex 1 de l'Ordre esmentada.

Aquestes entitats beneficiàries són per una banda, les administracions locals de Catalunya o els seus organismes autònoms o les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d'ocupació, desenvolupament local i de promoció de l'ocupació, dependents o vinculades a aquelles, que es determinin a la convocatòria, i per una altra, les entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes amb centre de treball a Catalunya.

S'ha detectat però, que les persones destinatàries d'aquest programa pateixen una alta vulnerabilitat social. Així mateix, el temps de desconnexió del mercat laboral o la manca de competències per interpretar els entorns laborals són aspectes claus que, si no s'asseguren prèviament, poden dificultar una correcta integració en el mercat de treball i impedir una correcta adaptació al lloc de treball d'aquestes persones.

A més, a la vulnerabilitat social i a les mancances competencials de determinats col·lectius, cal afegir les dificultats que suposa la temporalitat i/o parcialitat involuntària de la població més jove, amb les dificultats que comporta per l'emancipació mitjançant l'accés a una ocupació de qualitat.

Obtenir un contracte laboral estable és especialment complex pels joves tutelats per l'Administració que volen integrar-se al mercat de treball, ja que han d'avançar el procés d'emancipació a la majoria d'edat, i resulta encara més difícil si la possibilitat d'assolir la condició administrativa per poder treballar passa únicament per obtenir un contracte laboral mínim de 12 mesos, com passa amb la població tutelada d'origen estranger.

Per facilitar la inserció de la població extremadament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR