ORDRE TSF/201/2020, de 26 de novembre, per la qual s'obre el tràmit d'inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l'activitat econòmica enfront de la COVID-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d'una microempresa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

El Decret llei 39/2020, de 3 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la COVID-19, estableix un ajut puntual i extraordinari en forma de prestació econòmica de pagament únic per a persones donades d'alta al Règim especial de treball autònom de la Seguretat Social (RETA) o bé en règims alternatius a aquest, tant si exerceixen l'activitat econòmica com a persona física com si ho fan dins d'una empresa amb personalitat jurídica, i han de complir el requisit de tenir una dimensió màxima de sis persones entre persones treballadores autònomes i persones contractades. A més, en el cas de les empreses amb personalitat jurídica i cooperatives, el nombre màxim de persones sòcies és de tres. 

 Per altra banda, el  Decret llei 46/2020, de 24 de novembre, de mesures urgents de caràcter administratiu, tributari i de control financer, regula el règim jurídic dels ajuts extraordinaris i, respecte de la regulació actual del procediment de concessió d'ajuts, incorpora un tràmit potestatiu previ al procediment de concessió d'ajuts en situacions de caràcter excepcional, com els que es requereixen en la situació actual de pandèmia originada per la COVID-19 i que tenen com a característica primordial el fet de tenir un nombre de potencials beneficiaris molt rellevant. Aquest tràmit s'estableix amb la finalitat de definir amb claredat els termes en els quals s'ha de produir l'ajut i per tal que l'Administració disposi de les dades que siguin rellevants per a la definició de les bases i de la respectiva convocatòria.  

Així mateix, la lletra c) de l'apartat 1 de l'article 1 del citat Decret llei 46/2020, de 24 de novembre, estableix que la regulació de la inscripció prèvia s'ha d'establir mitjançant una Ordre en la qual també hi han de constar l'objecte dels ajuts, les condicions que han de complir les persones interessades, el contingut de la informació que s'ha de facilitar, el termini i el mecanisme de presentació de la informació necessària a aquests efectes.  

Per aquest motiu, davant la previsió d'una nova convocatòria dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l'activitat econòmica enfront de la COVID-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores que formin part d'una microempresa, es publica la present Ordre mitjançant la qual s'obre, respecte de les persones que puguin tenir el caràcter de beneficiàries d'aquesta línia d'ajuts extraordinaris i que compleixin els requisits mínims que s'hi estableixen, un termini per inscriure-s'hi amb caràcter previ a la publicació de les bases reguladores i de la convocatòria. Així mateix, la inscripció prèvia permetrà a les persones inscrites, una vegada publicada la convocatòria i sense cap altre tipus d'actuació, tenir el caràcter de sol·licitants de l'ajut, els quals en podran resultar beneficiaris si a més compleixen els requisits establerts a les bases reguladores i a la convocatòria.  

Per tot això, a proposta de la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral, en ús de les facultats que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, 

Ordeno: 

Article 1

Objecte 

1.1  L'objecte d'aquesta Ordre és obrir el tràmit d'inscripció prèvia  per  als ajuts extraordinaris per al manteniment de l'activitat econòmica enfront de la COVID-19, adreçat a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d'una microempresa. 

1.2  A aquests efectes, la present Ordre determina l'objecte dels ajuts, els requisits  que han de complir les persones interessades, el contingut de la informació que s'ha de facilitar, així com el termini i el mecanisme de presentació de la informació necessària a aquests efectes. 

Article 2

Inscripció prèvia 

2.1  La presentació del formulari d'inscripció prèvia és condició necessària per a poder percebre l'ajut extraordinari, sempre que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR