ORDRE TSF/217/2019, de 9 de desembre, de modificació de l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars (SOC – SINGULARS).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

En data 8 d'agost de 2018 es va publicar l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars.

Amb l'experiència de la darrera convocatòria, hi ha circumstàncies i fets que motiven la modificació de l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost, amb l'objectiu d'aclarir algun punt i facilitar la gestió dels projectes així com determinar unes revocacions més justes i proporcionals a les tasques realitzades.

En referència a les experiències professionals de la línia 2, quan es parla que s'ajusti a les condicions del programa, es vol concretar que estigui vinculat a la formació realitzada o al conjunt del projecte, per la qual cosa es modifica la base 5.2 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost.

Per tal de facilitar l'execució d'aquells projectes que prevegin realitzar Certificats de Professionalitat, es modifica la Base 5.5.1.a de l'annex 1 de l'Ordre, per tal que es pugui sol·licitar un nombre de 15 o menys participants.

S'ha vist que, quan es parla del percentatge mínim d'inserció a assolir no es contempla la inserció laboral en les cooperatives i és una opció factible que cal tenir en compte, per la qual cosa es modifica la base 5.10 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost, per tal de poder augmentar els percentatges d'inserció. Així mateix, s'amplia la franja d'edat de retorn al sistema educatiu fins als 25 anys.

S'amplia el període d'execució a un màxim de 18 mesos per la qual cosa es modifica la Base 16 de l'annex 1 de l'Ordre.

L'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost, estableix que en cas que en el segon mes natural no es mantinguin les ràtios del nombre de persones joves participants es revocarà l'import mensual de la persona tutora/orientadora vinculada al grup. I també en els casos d'incompliment de l'atenció individual mínima per a cada persona participant. Com que aquests dos tipus de revocacions es consideren no proporcionals a les actuacions realitzades per la persona tutora/orientadora, es procedeix a modificar la base 25 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost.

D'altra banda, atès que el mes de desembre de 2018 es va publicar la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, es considera oportú actualitzar la base 32 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost.

Vistos els informes de l'Àrea Jurídica de Treball i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, havent-ne informat prèviament al Consell de Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, a proposta de la persona titular de la direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 27.e.bis de la Llei 13/2015, del 9 de juliol, d'ordenació del sistema...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR