ORDRE TSF/235/2016, de 2 de setembre, per la qual s'aproven les bases dels Premis de Civisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

El Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, entre d'altres, les actuacions cíviques, comunitàries i de voluntariat.

D'acord amb l'article 132 del Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, correspon a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària fomentar i divulgar campanyes de civisme, dirigir i coordinar programes de desenvolupament comunitari, d'inserció social i de suport a col·lectius, i promocionar l'associacionisme i el voluntariat.

En el marc de les competències de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, es vol continuar reconeixent i impulsant les actuacions cíviques, i també potenciar els valors que promouen aquest civisme com la llibertat (individual i col·lectiva), la democràcia, la igualtat, el pluralisme, la pau, la justícia, la solidaritat, la cohesió social, l'equitat de gènere, el desenvolupament sostenible, la cultura i l'educació, entre d'altres, sota els principis de cohesió i benestar socials, foment de la participació, pluralisme, convivència social, cultural o religiosa.

Aquesta Ordre consta d'un únic article que aprova les bases generals a l'annex 1 i les bases específiques de cada premi als annexos 2, 3, 4, 5 i 6.

Atesos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

Atès l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic, i se n'aprova el text íntegre;

Atesos el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú;

En ús de les atribucions que en confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases generals i específiques que han de regir la convocatòria dels Premis de Civisme del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que s'indiquen a continuació:

Annex 1, Bases generals.

Annex 2, Bases dels Premis de Civisme per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana, Premi Serra i Moret.

Annex 3, Bases dels Premis de Civisme a l'actuació cívica juvenil, Premi Jaume Ciurana.

Annex 4, Bases dels Premis de Civisme als mitjans de comunicació.

Annex 5, Bases del Premi de Civisme a la innovació.

Annex 6, Bases del Premi de Civisme a la ciutadania i virtut civil.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre BSF/40/2015, de 25 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis de Civisme del Departament de Benestar Social i Família, i s'obre la convocatòria per a l'any 2015.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 2 de setembre de 2016

Dolors Bassa i Coll

Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Annex 1

Bases generals

–1 Objecte

Els Premis de Civisme tenen per objectiu estimular i premiar accions, treballs, innovacions, entitats i persones que, des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn. El conjunt de totes cinc categories dels Premis de Civisme, amb la diversitat de modalitats que ofereixen, pretenen arribar a un espectre social al més ampli possible.

–2 Procediment

2.1 A l'efecte de donar compliment a l'article 17.3.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en relació amb l'Acord GOV/192/2015, de 29 de desembre, el text íntegre de la convocatòria es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.2 El procediment de concessió d'aquests Premis és el de concurrència competitiva.

2.3 La tramitació d'aquests Premis correspon a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària i la resolució, a la persona titular de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària. Correspon al jurat especialitzat la redacció de l'acta de la reunió de valoració de les obres presentades i determinar les obres premiades. Les notificacions de les resolucions amb les obres premiades es comunicaran com a màxim el 5 de desembre. La publicitat de les obres guanyadores es fa mitjançant el tauler electrònic.

–3 Destinatari, participació i àmbit

3.1 Els Premis de Civisme tenen com a destinataris persones físiques majors de 18 anys, així com persones jurídiques que compleixin amb el que disposa l'apartat 4 de les bases generals.

3.2 Les persones participants poden presentar més d'un treball i concursar en una o més d'una categoria.

3.3 Tots els treballs que presentin els participants han d'estar redactats en llengua catalana.

3.4 Pot participar als Premis de Civisme qualsevol persona, entitat o empresa de l'àmbit lingüístic català que reuneixi el requisits que recull la base 4 de l'annex 1.

–4 Requisits de participació

4.1 No incórrer en cap de les circumstàncies que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4.2 Les persones sol·licitants han de presentar declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, i fer-hi constar la relació detallada i la quantitat sol·licitada o obtinguda.

4.3 Les persones sol·licitants han de complir la normativa sobre la propietat intel·lectual.

4.4 Les persones sol·licitants s'han d'adherir al codi ètic que figura com annex al model tipus de bases reguladores de l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny.

4.5 Les persones físiques i les persones jurídiques que es presentin com a sol·licitants han de respectaran el que estableix la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

4.6 Les persones o entitats que treballin amb menors d'edat han de:

4.6.1 Complir l'obligació que estableix l'article 13.5 de la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i l'adolescència. El personal de les entitats les activitats de les quals suposin l'accés i exercici a les professions, oficis i activitats que impliquin contacte habitual amb menors, no pot haver estat condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució, i l'explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans.

4.6.2 L'entitat ha de tenir a disposició del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies l'autorització dels joves majors d'edat i, en el cas dels menors, l'autorització dels pares o tutors, per utilitzar la seva imatge en fotografies, vídeos o altres suports possibles on aquesta es reprodueixi, així com l'autorització corresponent a la participació dels menors en els Premis de Civisme.

4.7 Les entitats sense ànim de lucre han d'estar inscrites en el registre corresponent.

4.8 Les persones físiques empresàries han d'estar donades d'alta en el cens de l'impost sobre activitats econòmiques en els supòsits en què sigui obligatori.

4.9 Les empreses participants estan obligades a complir el que estableixen els articles 92.5 i 92.7 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, relatius a la quota de reserva per a la integració social de les persones discapacitades i a l'obligació de les empreses amb una plantilla igual o superior a 25 persones d'indicar els mitjans que utilitzen per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual.

4.10 En el cas de centres laborals, cal fer constar, almenys en català, els rètols i les informacions de caràcter fix i que continguin text que han de figurar a l'interior dels centres laborals adreçats a les persones que treballen, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

4.11 Els centres i establiments oberts al públic estan obligats a atendre en qualsevol de les llengües oficials a Catalunya i redactar, almenys, en català, la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta dels serveis per a persones usuàries i consumidores dels establiments oberts al públic, d'acord amb la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

4.12 Les fundacions i associacions han d'haver adaptat els seus estatuts segons la disposició transitòria primera de la Llei 4/2008, de 24 d'abril, del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR