ORDRE VEH/123/2019, de 20 de juny, per la qual s'aprova el model d'autoliquidació 540 de l'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

La Generalitat, d'acord amb l'article 203.5 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, té competències per establir, mitjançant una llei del Parlament, els seus tributs propis, sobre els quals té capacitat normativa.

D'acord amb la Llei 6/2017, del 9 de maig, de l'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques, l'impost es configura com un tribut propi de la Generalitat de Catalunya, i té per objecte gravar els béns no productius i determinats drets que recauen sobre aquests quan formin part de l'actiu del subjecte passiu.

El Decret llei 8/2019, de 14 de maig, de modificació de la Llei 6/2017, del 9 de maig, de l'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques, modifica l'article 10 de l'esmentada Llei 6/2017, establint el termini i la forma de presentació i ingrés de l'autoliquidació corresponent. El Decret llei inclou una disposició transitòria que determina que el termini per a la presentació i l'ingrés de les autoliquidacions corresponents als exercicis 2017, 2018 i 2019 serà entre l'1 d'octubre i el 30 de novembre de 2019.

L'article 10 de la Llei de l'impost estableix que el model d'autoliquidació s'ha d'aprovar per ordre del conseller del departament competent en matèria d'hisenda.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovació del model 540

S'aprova el model d'autoliquidació 540, de l'impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques, que consta a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Persones obligades a presentar el model 540

Estan obligades a presentar l'autoliquidació, model 540, les persones jurídiques i les entitats que, sense tenir personalitat jurídica, constitueixen una unitat econòmica o patrimoni separat susceptible d'imposició que, d'acord amb la normativa de l'impost, tenen la consideració de subjectes passius per la tinença, a la data de meritació de l'impost, de determinats actius no productius situats a Catalunya.

Article 3

Forma i terminis de presentació i ingrés de l'autoliquidació

-1 La presentació de l'autoliquidació del model 540 s'ha de realitzar telemàticament, a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària de Catalunya i s'ha d'efectuar l'ingrés corresponent per alguna de les formes habilitades per l'Agència Tributaria de Catalunya, entre els dies 1 i 30 del mes de juny...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR