ORDRE VEH/156/2017, de 14 de juliol, per la qual s'estableixen especificacions d'operativa relatives a l'homologació dels bitllets de la loteria Loto Ràpid.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

El Decret 89/2017, d'11 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la loteria Loto Ràpid, estableix que la persona titular del departament competent en matèria de joc i apostes, a proposta del Consell d'Administració de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, ha de regular, mitjançant una ordre, totes aquelles qüestions relatives a l'homologació dels bitllets.

El nou marc regulador de la loteria Loto Ràpid recull un escenari nou amb la comercialització de bitllets en suport electrònic, a més del tradicional, per mitjà dels bitllets en suport físic. Aquest fet comporta la necessitat de determinar l'homologació d'uns i altres bitllets, procediment establert fins al dia d'avui només per als bitllets en suport físic, mitjançant la Resolució de 4 de març de 1998, per la qual es fixa el procediment d'homologació dels bitllets de loteria que s'utilitzin en la loteria presortejada (DOGC número 2606, de 25.3.1998).

En conseqüència, es fa necessària la regulació del procediment d'homologació dels bitllets electrònics, que es diferencien dels tradicionals, emesos en suport físic, en el fet que la generació aleatòria d'aquests es fa en els sistemes informàtics centrals de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat. Això comporta també la necessitat que existeixin restriccions del sistema, amb la finalitat d'evitar adquisicions de bitllets i formalització d'apostes fora del territori de Catalunya i de permetre l'accés únicament a persones majors d'edat, aspectes, entre d'altres, regulats per l'Ordre ECO/275/2014, de 5 de setembre, de regulació de les condicions bàsiques i comunes de la comercialització de les loteries organitzades per l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat mitjançant sistemes informàtics, telemàtics o altres d'interactius. L'aprovació del nou Reglament de la loteria Loto Ràpid requereix de la regulació continguda en la present Ordre a efectes de permetre la seva comercialització, motiu pel qual resulta necessari que aquesta Ordre entri en vigor l'endemà de la seva publicació.

Per tant, a proposta del Consell d'Administració de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, i fent ús de les facultats que m'atribueix la disposició final primera del Decret 89/2017, d'11 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la loteria Loto Ràpid,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és establir les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR