ORDRE VEH/159/2020, de 21 de setembre, per la qual s'aprova una nova versió de l'aplicació del Gestor electrònic d'expedients de contractació (GEEC).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

L'any 2008 es va aprovar, mitjançant l'Ordre ECF/193/2008, de 29 d'abril de 2008, l'aplicació del Gestor electrònic d'expedients de contractació (GEEC), en un context d'impuls a la modernització del sector públic a través de la incorporació dels mitjans electrònics, així com de transformació dels sistemes d'informació en l'Administració de la Generalitat de Catalunya orientant-los cap a la tramitació electrònica, i amb l'avanç decidit en l'ús dels mitjans electrònics en l'àmbit de la contractació pública que van significar les directives comunitàries 2004/18/CE i 2004/17/CE, com també l'aprovació de la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic.

Aquella aplicació va néixer, en el marc de dita normativa, amb l'objectiu d'esdevenir l'eina de gestió interna de la contractació pública de la Generalitat de Catalunya i de permetre la tramitació electrònica dels expedients de contractació de l'Administració de la Generalitat i dels ens del sector públic, de tota la tipologia de contractes prevista per la legislació de contractació publica aleshores vigent, d'acord amb l'encàrrec recollit a l'Acord de Govern de 5 de setembre de 2006.

Posteriorment, les directives comunitàries en matèria de contractació pública de 2014, transposades a la normativa estatal per la vigent Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, han suposat l'impuls definitiu a la contractació electrònica establint l'obligatorietat de la utilització de mitjans electrònics en els procediments de contractació dels estats membres de la Unió Europea.

A Catalunya s'impulsa, des de fa anys, una estratègia d'innovació en els processos i tecnològica de gran abast, en la qual es continua avançant per tal d'assolir un model de contractació pública electrònica integral per al conjunt de les administracions públiques catalanes. Així, en la línia d'evolució i millora contínua de l'estratègia corporativa de contractació pública electrònica, en la qual s'integra l'eina de gestió dels expedients, s'aborda la transformació tecnològica del GEEC, que comporta un canvi de tecnologia de l'entorn SAP a una solució web, amb un disseny més usable i intuïtiu per facilitar i millorar la gestió, el seguiment i la informació de la contractació pública de la Generalitat. Aquesta nova versió de l'aplicació del GEEC s'incardina en el model català d'administració electrònica, d'acord amb l'estratègia i les polítiques d'administració digital de l'Administració de la Generalitat i les seves funcionalitats s'adeqüen, com no pot ser altrament, als criteris i les instruccions dels òrgans competents en matèria d'administració digital. A més, l'evolució del GEEC coincideix amb l'adaptació de l'eina a les novetats derivades de l'entrada en vigor de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, esmentada.

Aquesta evolució de l'eina es fonamenta en una solució modular basada en microserveis que permet substituir peces de forma independent en cas de necessitat, facilitant l'evolució tecnològica progressiva del sistema i permetent el reaprofitament de serveis per part d'altres sistemes. A més, comporta un nou model d'integració amb el Sistema econòmic financer corporatiu de la Generalitat de Catalunya (GECAT) i que la tramitació de la contractació es faci a través del GEEC i la de gestió comptable amb el GECAT, de manera que cada sistema s'especialitza en la funció que li és pròpia, garantint la sincronització i la integritat de la informació. Així mateix, s'aprofiten les eines corporatives d'Administració electrònica de la Generalitat de Catalunya, amb la integració del GEEC amb les aplicacions del porta-signatures corporatiu i del mòdul corporatiu de digitalització i còpia autèntica (eCòpia), així com amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR