ORDRE VEH/17/2018, de 21 de febrer, per la qual s'aprova el model d'autoliquidació 510 de l'impost sobre els habitatges buits (Ordre de 21 de febrer, publicada al BOE núm. 51, de 27 de febrer).

SecciónDisposicions Generals
EmisorMinisteris del Govern de L'Estat
Rango de LeyOrdre

Mitjançant la Llei 14/2015, del 21 de juliol, de l'impost sobre els habitatges buits, i de modificació de normes tributàries i de la Llei 3/2012, es va crear com a nou tribut propi de la Generalitat de Catalunya l'impost sobre els habitatges buits, el qual té naturalesa directa i grava l'incompliment de la funció social de la propietat dels habitatges pel fet de romandre desocupats de manera permanent.

D'acord amb l'article 5 del Reglament de l'impost sobre els habitatges buits, aprovat pel Decret 183/2016, de 16 de febrer, la presentació i ingrés de l'autoliquidació s'ha d'efectuar entre els dies 1 i 20 del mes de març següent a la data de meritació de l'impost, per via telemàtica. En aquest sentit, segons l'article 14 de la Llei 14/2015, del 21 de juliol, l'impost sobre els habitatges buits es merita el 31 de desembre de cada any i afecta el parc d'habitatges de què és titular el subjecte passiu en aquesta data.

La Llei 14/2015, del 21 de juliol, també estableix en el seu article 15.2 que el model d'autoliquidació s'ha d'aprovar per ordre del conseller del departament competent en matèria tributària, en el termini d'un mes a comptar de l'aprovació del reglament. A aquesta previsió es va donar compliment mitjançant l'Ordre VEH/35/2016, de 19 de febrer, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació 510, de l'impost sobre els habitatges buits, i 900, del gravamen de protecció civil.

Amb posterioritat, s'ha aprovat la Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni, la qual introdueix diverses modificacions a l'impost sobre els habitatges buits: fixa un mínim exempt de cent cinquanta metres quadrats i redueix les càrregues administratives per als contribuents, que no hauran de presentar l'autoliquidació de l'impost en cas que no resulti cap quantitat per ingressar com a conseqüència de l'aplicació del mínim exempt o de la concurrència d'exempcions subjectives.

Com a conseqüència d'aquestes modificacions en la llei de l'impost, resulta necessari aprovar un nou model d'autoliquidació.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic Aprovació del model d'autoliquidació

S'aprova el model d'autoliquidació 510, de l'impost sobre els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR