ORDRE VEH/187/2018, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi Recerca Fiscal i Estudis Tributaris als millors treballs universitaris de final de grau i de final de màster o postgrau.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

El Decret 28/2018, de 7 de juny, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda atribueix a la Secretaria d'Hisenda, entre d'altres, les funcions de reforçar les estructures de la hisenda de la Generalitat.

Aquest mateix Decret estableix que la Direcció General de Planificació i Estudis Fiscals manté les funcions i estructura previstes al Decret 40/2017, de 2 de maig. Per tant, d'acord amb l'article 74 del Decret esmentat, correspon a aquesta Direcció General dinamitzar la producció científica en l'àmbit de la fiscalitat mitjançant les actuacions següents: impulsar la publicació de treballs relacionats amb la fiscalitat; difondre el coneixement en aquest àmbit; promoure la recerca jurídica i econòmica en l'àmbit de la hisenda pública i de la gestió dels sistemes tributaris, i col·laborar amb els centres de recerca, les universitats de Catalunya i els organismes internacionals i institucions acadèmiques que escaigui.

És en el marc de les competències de la Direcció General de Planificació i Estudis Fiscals que es vol, d'una banda, potenciar la recerca i generar el coneixement científic en l'àmbit de la fiscalitat a Catalunya i, de l'altra, enfortir la cooperació de la Generalitat amb les universitats i centres de recerca, tant públics com privats, i també amb les institucions i les organitzacions empresarials de Catalunya que fomenten l'estudi de la fiscalitat i de la hisenda pública.

En aquest context, l'objectiu del premi, que reconeix els millors treballs de final de grau i treballs de final de màster o postgrau en matèria de dret financer i tributari i d'hisenda pública, és doble; d'una banda, promoure l'estudi de la fiscalitat i de la hisenda pública entre els estudiants universitaris; de l'altra, facilitar la creació d'una xarxa de personal acadèmic expert en aquestes àrees.

Aquesta Ordre consta d'un article únic que aprova les bases establertes a l'annex 1. L'annex 2 recull els principis ètics i les regles de conducta als quals les persones beneficiàries de subvencions o ajuts han d'adequar la seva activitat, i els efectes d'un eventual incompliment d'aquests principis.

És aplicable el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores del Premi Recerca Fiscal i Estudis Tributaris, que es publiquen en l'annex 1 d'aquesta Ordre, i també els principis ètics i regles de conducta als quals les persones beneficiàries de subvencions o ajuts han d'adequar la seva activitat i els efectes d'un eventual incompliment d'aquests principis, que es detallen en l'annex 2.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de novembre de 2018

Pere Aragonès i Garcia

Vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda

Annex 1

Bases

-1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular l'atorgament del Premi Recerca Fiscal i Estudis Tributaris com a reconeixement als millors treballs de final de grau (TFG) i treballs de final de màster (TFM) o postgrau en matèria de dret financer i tributari i d'hisenda pública.

-2 Procediment

  1. A l'efecte de donar compliment a l'article 18.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en relació amb l'article 96 bis del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a l'Acord del Govern de 28 de febrer del 2017, pel qual s'aprova el model integral de gestió de subvencions i ajuts de la Generalitat de Catalunya, el text íntegre de la convocatòria es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

  2. El procediment de concessió d'aquest premi és el de concurrència competitiva.

  3. La tramitació correspon, com a òrgan instructor del procediment, a la Direcció General de Planificació i Estudis Fiscals i la resolució, a la persona titular de la Direcció General de Planificació i Estudis Fiscals. La resolució del premi es notifica mitjançant la publicació al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya ( https://tauler.seu.cat ), sense perjudici que es puguin utilitzar a més d'altres mitjans electrònics. Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

    -3 Persones beneficiàries

  4. Poden beneficiar-se d'aquest premi els autors i autores majors d'edat, de qualsevol nacionalitat, que han presentat un treball de final de grau o un treball de final de màster o postgrau a un centre, escola o universitat pública o privada.

  5. El treball pot haver estat elaborat individualment o per un equip preferentment reduït (en cap cas superior a quatre persones), ha de tractar sobre les matèries de dret financer i tributari o d'hisenda pública i ha d'haver estat presentat i defensat durant els cursos acadèmics que estableixi la resolució de convocatòria corresponent del premi.

  6. Els treballs han d'haver estat supervisats pel professorat o persona tutora de la facultat, escola o centre on estiguin matriculats els alumnes, d'acord amb la normativa de cada centre, i haver estat qualificat amb una nota mínima de 7,5 sobre 10.

  7. Un mateix treball només es pot presentar a una de les categories del premi.

  8. Ha de ser un treball original i inèdit i ha de tractar sobre les matèries relacionades en alguna de les categories enumerades a la base 5.

  9. Els treballs es poden presentar en català, aranès, castellà o anglès.

    -4 Requisits dels participants i incompatibilitats

  10. Les persones sol·licitants no poden incórrer en cap de les circumstàncies que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  11. Els treballs que optin al premi no poden haver rebut altres subvencions o ajuts de cap Administració o ens públic o privat, estatal, de la Unió Europea o d'organismes internacionals destinats a la mateixa finalitat d'aquest premi: promoure l'estudi de la fiscalitat i de la hisenda pública entre els estudiants universitaris.

  12. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR