ORDRE VEH/192/2018, de 13 de novembre, per la qual s'aprova el model 993 de la declaració informativa relativa a deduccions autonòmiques en l'impost sobre la renda de les persones físiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

D'acord amb l'article 46 de la Llei 22/2009, de 18 de desembre, pel qual es regula el sistema de finançament de les comunitats autònomes de règim comú i ciutats amb Estatut d'autonomia, les comunitats autònomes poden assumir competències normatives en l'impost sobre la renda de les persones físiques, respecte a les deduccions a aplicar en la quota íntegra autonòmica de l'impost, per circumstàncies personals i familiars, per inversions no empresarials, per aplicació de renda i per subvencions i ajuts públics no exempts que es percebin de la comunitat autònoma, amb determinades limitacions.

En aquest àmbit, l'article 34 de la Llei 16/2008, de 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres i l'article 14 de la Llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres, han establert les deduccions en la quota de l'impost sobre la renda de les persones físiques aplicables als contribuents amb residència fiscal a Catalunya, en concret, deduccions per les donacions a favor de les fundacions o associacions que figurin en el cens d'entitats ambientals vinculades a l'ecologia i a la protecció i millora del medi ambient, al foment de la llengua catalana i occitana, així com al foment de la recerca científica i el desenvolupament i la innovació tecnològics.

D'acord amb l'article 122-6 del Codi tributari de Catalunya, aprovat per la Llei 17/2017, de l'1 d'agost, del Codi tributari de Catalunya i d'aprovació dels llibres primer, segon i tercer, relatius a l'Administració tributària de la Generalitat, l'Administració tributària de la Generalitat de Catalunya pot obtenir de tercers dades amb transcendència tributària per procediments de captació d'informació de caràcter general o periòdic, amb la finalitat de fer-les servir en l'exercici de les funcions d'aplicació dels tributs o de recaptació en període executiu que té atribuïdes per llei.

Pel que fa a la tramesa d'aquesta informació, l'article 122-8.4 del Codi tributari de Catalunya estableix que l'Administració tributària de la Generalitat ha de posar a l'abast de les persones i les entitats els canals electrònics, informàtics i telemàtics perquè aquestes s'hi puguin relacionar per a exercir llurs drets i complir llurs obligacions. En aquest sentit, la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, fa un pas més i estableix que determinats subjectes s'hauran de relacionar obligatòriament amb les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR