ORDRE VEH/283/2016, de 13 d'octubre, per la qual s'aprova l'aplicació del Sistema d'informació dels fons europeus de Catalunya (SIFECAT1420) i es crea el fitxer de dades que correspon a l'aplicació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

El Consell de la Unió Europea va aprovar el 2 de desembre de 2013 el marc financer pluriennal per al període 2014-2020.

La Comissió Europea va aprovar el 17 de desembre de 2013 el Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, pel qual s'estableixen disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i pel que s'estableixen disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i es deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell.

Catalunya es beneficiarà, entre d'altres, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa operatiu d'inversió en creixement i ocupació del FEDER Catalunya 2014-2020 (PO FEDER Catalunya 2014-2020) aprovat per Decisió de la Comissió Europea C (2015) 894 final del dia 12 de febrer de 2015.

D'acord amb l'article 6.4 del Decret 33/2016, de 19 de gener, de reestructuració del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, en relació amb l'article 104 del Decret 38/2014, de 25 de març, de reestructuració del Departament d'Economia i Coneixement, la Direcció General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació té la funció, entre d'altres, de coordinar els departaments gestors dels fons estructurals i d'inversió europeus en l'elaboració de la programació d'aquests fons, així com fer-ne el seguiment d'acord amb l'òrgan responsable de proposar al Govern la priorització i l'assignació de recursos del tram autonòmic dels fons estructurals europeus. Així mateix, té la funció d'aprovar la selecció dels projectes i la certificació de despeses del FEDER i del Fons de Cohesió davant dels organismes competents o delegar aquestes funcions a la unitat corresponent.

L'article 122.3 del Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell estableix que els estats membres han de garantir que, no més tard del 31 de desembre de 2015, tots els intercanvis d'informació entre beneficiaris i una autoritat de gestió, una autoritat de certificació, una autoritat d'auditoria i organismes intermedis es puguin efectuar mitjançant sistemes d'intercanvi electrònic de dades.

El Govern de la Generalitat va aprovar el 22 de setembre de 2015 la subscripció de l'Acord per a l'atribució de funcions d'organisme intermedi del PO FEDER Catalunya 2014-2020 entre l'Administració General de l'Estat, mitjançant el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i l'Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d'Economia i Coneixement. En el seu articulat s'estableix que la Comunitat Autònoma de Catalunya ha de disposar d'un sistema informàtic de registre i emmagatzematge de dades comptables relacionades amb cadascuna de les operacions que executi en l'àmbit de la seva competència en el marc del programa operatiu corresponent. Així doncs, el Sistema d'informació dels fons europeus de Catalunya (SIFECAT1420) és l'aplicació que canalitza la tramitació electrònica del procediment de sol·licitud d'ajut del PO FEDER Catalunya 2014-2020.

Així mateix, l'aplicació SIFECAT1420 respon a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l'Administració de la Generalitat regulat al Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l'Administració de la Generalitat i a l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya regulat per la Llei 29/2010, del 3 d'agost, de l'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya.

D'altra banda, en l'ús d'aquesta aplicació s'ha de crear un fitxer de dades que s'ha de sotmetre el que estableix la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. En concret, l'article 20 estableix que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques requereix una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

En aquest sentit, la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades de Catalunya, en la disposició final tercera, estableix que els consellers del Govern de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, estan habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments o dels ens públics vinculats o que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR