ORDRE VEH/299/2016, de 3 de novembre, de regulació de fitxers que contenen dades de caràcter personal de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

L'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, creada per la Llei 5/1986, de 17 d'abril, és una entitat de caràcter comercial adscrita al Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda mitjançant la Secretaria d'Hisenda, que té al seu càrrec la gestió directa i la comercialització dels jocs que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat de Catalunya, i té atribuïda la funció d'organització de la loteria titularitat de la Generalitat de Catalunya, a l'empara del que estableix el Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació.

Els fitxers de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, que s'inclouen en aquesta Ordre tenen la seva regulació originària en el Decret 359/1994, de 29 de novembre, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Benestar Social, que va crear el registre d'agents venedors, modificat posteriorment, pel Decret 189/1999, de 13 de juliol, i per l'Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, per la qual es regulen determinats fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament de Justícia i Interior. Mitjançant l'esmentada Ordre JUI/120/2003, de 4 de març, també es creen el fitxer de beneficiaris de premis i el de participants en promocions.

Amb aquesta Ordre es dóna resposta a la conveniència d'adequar els fitxers existents esmentats als requeriments actuals, i també a la necessitat de crear-ne de nous com són el directori de personal, el directori de personal extern, el d'atenció i gestió vers els ciutadans, el de proveïdors, contractistes i licitadors, i el de visites.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, en l'article 20, requereix que la creació de fitxers de les administracions públiques es faci mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

Els fitxers que es creen són instrumentals als objectius i les finalitats assignats al departament competent en matèria d'economia i hisenda, i en matèria de joc, apostes i casinos (article 141 de l'Estatut d'autonomia). Les atribucions pròpies de la Generalitat en aquesta matèria, en virtut de l'article 3.2.12 del Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, s'assignen actualment al Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

La Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades de Catalunya, en la disposició final tercera, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, estan habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin.

Atès que s'ha emès l'informe preceptiu de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, que estableix l'article 5. m de la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

En ús de la potestat que m'atorga l'article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, la disposició final tercera de la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquesta Ordre és la creació i modificació dels fitxers amb dades de caràcter personal de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat que s'inclouen a l'annex 1, que porta per títol “Creació de fitxers”, i a l'annex 2, que porta per títol “Fitxers que són objecte de modificació”, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2

Creació de fitxers

2.1 Es creen els fitxers de dades de caràcter personal que es recullen a l'annex 1 d'aquesta Ordre i que són els següents:

  1. Directori de personal.

  2. Directori de personal extern.

  3. Atenció i gestió vers els ciutadans.

  4. Proveïdors, contractistes i licitadors.

  5. Visites.

2.2 Pel que fa als fitxers que es creen, se n'estableix la denominació, les finalitats i usos previstos, les persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal, la procedència de les dades de caràcter personal, el procediment de recollida de dades, l'estructura bàsica del fitxer, la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen, les cessions de dades, les transferències de dades a països tercers, els òrgans responsables, els serveis o unitats davant dels quals es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com, les mesures de seguretat amb indicació del nivell de seguretat exigible.

Article 3

Modificació de fitxers

3.1 Es modifiquen els fitxers de dades de caràcter personal que es recullen a l'annex 2 d'aquesta Ordre, i que són els següents:

  1. Fitxer de beneficiaris de premis. Es modifica la denominació i passa a dir-se “Beneficiaris de premis” i també el contingut dels apartats següents i se n'afegeixen dos de nous:

    Procediment de recollida de dades: al contingut “directament del col·lectiu afectat” s'afegeix “entitats privades i d'altres persones físiques diferents de l'interessat”.

    Cessions de dades: el contingut “no hi ha cessió de dades” se substitueix per “administració tributària”.

    Procedència de les dades de caràcter personal: en aquest apartat, que s'afegeix, es recull “mitjançant formularis en suport paper i/o electrònic i per transmissió electrònica per via telemàtica“.

    Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal: en aquest apartat, en relació amb les dades identificatives, s'afegeix “sexe”.

    Sistema de tractament de dades: En aquest apartat, que s'afegeix, es recull “parcialment automatitzat”.

    Nivell de seguretat: El contingut “nivell bàsic” se substitueix per “nivell mitjà”.

  2. Fitxer de participants en promocions. Es modifica la denominació i passa a dir-se “Participants en promocions”, i s'afegeixen els apartats nous següents:

    Procedència de les dades de caràcter personal: en aquest apartat, que s'afegeix, es recull “mitjançant formularis en suport paper i/o electrònic i per transmissió electrònica per via telemàtica“.

    Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal: En aquest apartat, en relació amb les dades identificatives, s'afegeix “sexe”.

    Sistema de tractament de dades: En aquest apartat, que s'afegeix, es recull “parcialment automatitzat”.

  3. Registre d'agents venedors. Es modifica el contingut d'un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR