ORDRE VEH/314/2016, de 14 de novembre, per la qual s'habilita la presentació i el pagament telemàtic del model 652 d'autoliquidació de l'impost sobre successions i donacions en la modalitat d'assegurances sobre la vida, i es modifica l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Diciembre de 2016
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

En el marc del procés de transformació digital en què està immersa l'Agència Tributària de Catalunya, l'impuls del canal telemàtic com a via de comunicació principal en les seves relacions amb la ciutadania esdevé una actuació prioritària atès els avantatges que aquest canal presenta, tant en termes de facilitació dels tràmits que han de realitzar els ciutadans en el compliment voluntari de les seves obligacions tributàries com en termes d'eficiència en la gestió dels recursos públics.

Amb aquesta finalitat, s'ha anat ampliant el catàleg de models d'autoliquidació de tributs que es poden presentar i pagar telemàticament a través de l'Oficina Virtual de l'Agència, catàleg que inclou en l'actualitat la majoria dels tributs que gestiona l'Administració tributària de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a l'impost sobre successions i donacions, actualment és possible fer la presentació i el pagament telemàtic dels models de declaració i autoliquidació 660, 650, 651, i 653, corresponents a les operacions de successions, donacions i consolidacions de domini, respectivament, sempre que prèviament l'Administració disposi de la declaració informativa resum de l'escriptura corresponent. Amb aquesta Ordre es completa la possibilitat de tramitació telemàtica de tots els models d'autoliquidació de l' impost esmentat, que abasten totes les operacions que hi estan subjectes, en habilitar-se la presentació i el pagament telemàtic del model 652 d'autoliquidació de l'impost en la modalitat d'assegurances sobre la vida.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Modificar l'article 15.3 de l'Ordre ECO/330/2011, de 30 de novembre, per la qual s'aproven els models d'autoliquidació dels tributs gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya, el qual queda redactat de la manera següent:

3. La presentació de les autoliquidacions practicades amb el model 652 s'ha de realitzar a la delegació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR