ORDRE VEH/55/2019, de 21 de març, per la qual es modifica l'Ordre VEH/28/2019, de 15 de febrer, per la qual s'aprova el model 673 de la declaració informativa anual sobre indemnitzacions per pòlisses d'assegurances de vida susceptibles de tributar per l'impost sobre successions i donacions i s'estableixen les condicions i el procediment per a la seva presentació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
Rango de LeyOrdre

L'Ordre VEH/28/2019, de 15 de febrer, va aprovar el model 673 de la declaració informativa anual sobre indemnitzacions per pòlisses d'assegurances de vida susceptibles de tributar per l'impost sobre successions i donacions i va establir les condicions i el procediment per a la seva presentació. D'aquesta forma es desenvolupava l'obligació d'informació introduïda a l'article 153 de la Llei 5/2017, del 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i de creació i regulació dels impostos sobre grans establiments comercials, sobre estades en establiments turístics, sobre elements radiotòxics, sobre begudes ensucrades envasades i sobre emissions de diòxid de carboni, i prevista també a la disposició addicional tercera del Llibre segon del Codi tributari de Catalunya (Llei 17/2017, de l'1 d'agost).

Per tal d'incrementar la seguretat jurídica i facilitar el compliment d'aquesta obligació, resulta necessari introduir dues modificacions a l'Ordre VEH/28/2019, de 15 de febrer. En primer lloc, es modifica l'article 3 per seguir el tenor literal del Codi tributari de Catalunya, que es refereix a la informació sobre les indemnitzacions pagades com a conseqüència de les pòlisses de les assegurances de vida contractades amb assegurats residents a Catalunya. D'aquesta forma se substitueix la menció a les assegurances de vida contractades per persones residents a Catalunya, que es el que preveia l'article 153 de la Llei 5/2017, del 28 de març, anterior al Codi tributari de Catalunya.

En segon lloc, es modifica la disposició addicional amb la finalitat que el termini de presentació de les declaracions informatives anuals corresponents als exercicis 2017 i 2018 sigui entre l'1 i el 30 de setembre de 2019. Atès que algunes entitats asseguradores hauran de facilitar un elevat volum d'informació, aquesta ampliació del termini pretén facilitar el compliment d'aquesta obligació.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l'article 3 de l'Ordre VEH/28/2019, de 15 de febrer

Es modifica l'article 3 de l'Ordre VEH/28/2019, de 15 de febrer, que queda redactat de la manera següent:

“És objecte de la declaració en el model 673 la informació que conté l'annex d'aquesta Ordre, en relació amb cadascuna de les indemnitzacions pagades com a conseqüència de les pòlisses de les assegurances de vida contractades amb assegurats residents a Catalunya, en el període a què fa referència la declaració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR