DECRET 209/1993, de 31 d'agost, pel qual s'estableix l'estructura orgànica de l'organisme autònom administratiu Institut Català de la Dona i es modifiquen els decrets que el regulen i l'organització i nomenclatura de la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Atès que per la Llei 11/1989, de 10 de juliol, es va crear l'Institut Català de la Dona com a organisme autònom, adscrit al Departament de la Presidència, amb funcions d'elaboració i execució dels projectes i les propostes relatius a la promoció de la dona, per tal de fer efectiu el principi d'igualtat dins l'àmbit de competència de la Generalitat de Catalunya;

Atès que la disposició transitòria 2 de la Llei 11/1989, de 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona, preveu que la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona mantindrà les seves competències mentre no siguin assumides per aquest Institut;

Vist el Decret 194/1990, de 30 de juliol, de desplegament de la Llei 11/1989, de 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona, i pel qual es refonien i derogaven íntegrament el Decret 267/1989, de 25 d'octubre, i el Decret 19/1990, de 23 de gener;

Vistos el Decret 25/1987, de 29 de gener, de creació de la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona, i les diferents modificacions presents als decrets 162/1989, d'11 de juliol, i 18/1990, de 23 de gener;

Vist el que estableix la Llei 11/1989 en la seva disposició final 1, i d'acord amb el que estableix el capítol 5 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En virtut de tot això i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

1.1 L'Institut Català de la Dona (ICD), d'acord amb el que estableix la Llei 11/1989, de 10 de juliol, que el crea, és un organisme autònom de la Generalitat de Catalunya, de caràcter administratiu, que es regeix per la Llei esmentada, les normes que la despleguen i per la legislació general sobre entitats autònomes que li sigui aplicable. 1.2 L'Institut Català de la Dona està adscrit al Departament de la Presidència.

Article 2

Els òrgans pels quals es regeix l'Institut Català de la Dona són: La Junta de Govern. La directora executiva.

Article 3

3.1 La Junta de Govern, la nomena el Govern de la Generalitat a proposta del president de la Generalitat i té la composició següent:

  1. El president, que és el president de la Generalitat.

  2. La directora executiva.

  3. Quatre vocals designats entre els representants dels departaments de la Presidència, Ensenyament, Treball i Governació. 3.2 Exerceix les funcions de vice-presidenta de l'ICD la vice-presidenta de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat d'Oportunitats per a les Dones. 3.3 N'és el secretari sense vot la gerent de l'Institut Català de la Dona, que assisteix a les reunions, aixeca les actes de la Junta de Govern i exerceix totes aquelles funcions que li encomani el president. 3.4 A les reunions de la Junta de Govern podran assistir, amb veu però sense vot, altres col·laboradors de l'Institut Català de la Dona, si la seva presència la considera convenient el president de la Junta de Govern per raons d'assessorament o d'informació.

Article 4

Són funcions de la Junta de Govern:

  1. Aprovar les línies bàsiques d'actuació de l'Institut Català de la Dona, el pla d'activitats que s'ha de dur a terme durant l'exercici anual i la memòria sobre el funcionament de l'Institut Català de la Dona.

  2. Aprovar i elevar al titular del Departament de la Presidència o a l'òrgan competent les propostes de pressupostos, de liquidació de comptes, de plantilla de personal i de relació de llocs de treball.

  3. Proposar al Govern de la Generalitat les mesures normatives necessàries per fomentar la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació entre homes i dones.

Article 5

5.1 La Junta de Govern de l'Institut Català de la Dona es reunirà, com a mínim, dos cops l'any. 5.2 Perquè els acords de la Junta de Govern siguin vàlids, cal l'assistència de la meitat més un dels seus membres. Els acords es prenen per majoria simple dels presents.

Article 6

6.1 Corresponen al president de l'Institut Català de la Dona les funcions següents:

  1. Convocar i presidir les reunions de la Junta de Govern.

  2. Representar l'Institut Català de la Dona davant altres entitats i institucions públiques i privades d'àmbit nacional, estatal o internacional.

  3. Aprovar i elevar a la Junta de Govern les línies bàsiques d'actuació de l'Institut Català de la Dona i el pla d'activitats que s'ha de dur a terme durant d'exercici anual.

  4. Donar la conformitat i elevar a la Junta de Govern els avantprojectes de proposta de pressupost, de liquidació de comptes, de plantilla de personal i de relació de llocs de treball. 6.2 En cas d'absència o malaltia, el president serà substituït per la directora executiva. 6.3 El president pot delegar en la directora executiva les atribucions que cregui convenient. 6.4 El president pot delegar en la vice-presidenta la representació de l'Institut Català de la Dona.

Article 7

7.1 La Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona passa a denominar-se Comissió Interdepartamental per a la Igualtat d'Oportunitats per a les Dones. 7.2 La Comissió Interdepartamental per a la Igualtat d'Oportunitats per a les Dones és un òrgan de coordinació i impuls de les accions que promouen la no-discriminació entre homes i dones i la igualtat de drets de siguin competència dels departaments de la Generalitat. 7.3 Corresponen a la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat d'Oportunitats per a les Dones les funcions següents:

  1. Coordinar i fomentar les accions i els projectes dels diferents departaments de la Generalitat, en exercici de les competències que estableix l'article 9.27 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

  2. Proposar a la Junta de Govern de l'Institut Català de la Dona les mesures normatives necessàries per fomentar la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació entre homes i dones. 7.4 La presidència de la Comissió Interdepartamental per la Igualtat d'Oportunitats per a les Dones correspon al president de la Generalitat. Formen part d'aquesta Comissió:

  3. La vice-presidenta de la Comissió, que serà nomenada pel president de la Comissió entre les persones que s'hagin significat per la seva tasca en favor de la igualtat d'oportunitats per a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR