DECRET 167/2004, de 20 de gener, pel qual s'aproven les Normes d'organització i funcionament de la Universitat Abat Oliba CEU.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Universitats, Recerca i Societat de la Informació
Rango de LeyDecret

DECRET 167/2004, de 20 de gener, pel qual s'aproven les Normes d'organitzaciÛ i funcionament de la Universitat Abat Oliba CEU.

Les universitats privades, en virtut de llur autonomia, elaboren i aproven les seves normes d'organitzaciÛ i funcionament, i previ el control de llur legalitat d'acord amb el que estableix l'article 103.2 de la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, les citades normes sÛn aprovades pel Govern de la Generalitat.

La Junta del Patronat de la FundaciÛ privada Universitat Abat Oliba CEU, en la sessiÛ celebrada els dies 19 i 24 de juliol de 2003, va aprovar les Normes d'organitzaciÛ i funcionament de l'esmentada Universitat i en va acordar la seva modificaciÛ en la sessiÛ de 10 d'octubre de 2003.

Per tot aixÚ, un cop analitzada l'adequaciÛ a la legalitat vigent del text, a proposta del conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la InformaciÛ, i amb l'acord previ del Govern,

Decreto:

Article ˙nic

S'aproven les Normes d'organitzaciÛ i funcionament de la Universitat Abat Oliba CEU, que figuren com a annex del present Decret.

DisposiciÛ final

De conformitat amb l'article 6.2 de la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, les Normes d'organitzaciÛ i funcionamententren en vigor el mateix dia de la seva publicaciÛ en el DOGC.

Barcelona, 20 de gener de 2004

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Carles Sol‡ i Ferrando

Conseller d'Universitats, Recerca

i Societat de la InformaciÛ

Annex

Normes d'organitzaciÛ i funcionament de la Universitat Abat Oliba CEU

Pre‡mbul

L'objecte d'aquestes Normes d'organitzaciÛ i funcionament Ès el d'establir l'estructura organitzativa de la Universitat Abat Oliba CEU i determinar les competËncies i les atribucions de cadascun dels seus Úrgans, segons indica l'article 14 dels Estatuts de la FundaciÛ Privada Universitat Abat Oliba CEU.

La Universitat Abat Oliba CEU Ès una Universitat privada sense afany de lucre, reconeguda per la Llei 20/2003, de 4 de juliol, del Parlament de Catalunya, i promoguda per la FundaciÛn Universitaria San Pablo-CEU, obra de la AsociaciÛn CatÛlica de Propagandistas (ACdP).

Adopta la personalitat jurÌdica de FundaciÛ, amb el nom de FundaciÛ Privada Universitat Abat Oliba CEU, que va Èsser constituÔda el 23 de novembre de 2002, van elevar-se a p˙blics els acords fundacionals l'11 de desembre de 2002 i es va inscriure en el registre de fundacions de la Generalitat de Catalunya el 23 de juny de 2003.

TÕTOL primer

Naturalesa i fins

Article 1

1.1††La Universitat Abat Oliba CEU gaudeix de la plena autonomia que assenyala la Llei per a la millor defensa de les llibertats acadËmiques, amb el respecte al car‡cter propi definit pel Patronat de la Universitat, en els termes establerts en aquestes Normes d'organitzaciÛ i funcionament.

1.2††L'objecte social exclusiu de la Universitat Abat Oliba CEU Ès l'educaciÛ superior mitjanÁant la investigaciÛ, la docËncia i l'estudi.

Article 2

La UniversitatAbat Oliba CEU Ès una entitat d'inspiraciÛ cristiana, basada en l'ideari de la AsociaciÛn CatÛlica de Propagandistas i en les ensenyances del magisteri de l'esglÈsia catÚlica.

Article 3

3.1††La Universitat Abat Oliba CEU, fidel als principis que la inspiren i des del respecte als valors consagrats per la ConstituciÛ, persegueix la formaciÛ integral dels seus professors i alumnes, amb el fi de capacitar-los per al pensament crÌtic i de preparar-los per a l'exercici d'activitats cientÌfiques i professionals al servei de la societat, a mÈs d'impulsar i de fomentar la investigaciÛ cientÌfica i d'oferir els mitjans per a una ‡mplia difusiÛ de la cultura i de la transmissiÛ dels valors que propugna.

3.2††La Universitat Abat Oliba CEU promour‡la formaciÛ teolÚgica i l'atenciÛ pastoral, a travÈs de diverses activitats i iniciatives, que es desenvoluparan en col∑laboraciÛ amb la pastoral de l'esglÈsia particular i en conformitat amb el bisbe dioces‡.

Article 4

Per facilitar l'accÈs als ensenyaments a tots aquells que no disposin de suficients mitjans econÚmics, la Universitat Abat Oliba CEU, a travÈs del seu Patronat, establir‡ una eficaÁ polÌtica de beques i d'ajudes a l'estudi, que es concediran, en la quantia que determini, en atenciÛ als principis de mËrit, de capacitat i de situaciÛ econÚmica del sol∑licitant.

Article 5

La Universitat Abat Oliba CEU es regir‡ per la Llei org‡nica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya, per qualsevol altra norma que li sigui d'aplicaciÛ, aixÌ com per les presents Normes d'organitzaciÛ i funcionament, i les normes internes que les desenvolupin.

Article 6

El catal‡ Ès la llengua prÚpia de la Universitat Abat Oliba CEU, sense perjudici que tant el catal‡ com el castell‡ siguin les dues lleng¸es oficials de la Universitat. En tot cas, es respectaran els drets ling¸Ìstics que es derivin de la ConstituciÛ, de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i de la resta de legislaciÛ vigent sobre la matËria.

Article 7

L'escut de la Universitat Ès el seg¸ent: Escut triangular curvilini, trencat. Primer, en camper d'or, quatre barres en gules. Segon, en camper de plata, monograma en sable de l'Abat Oliba: inserida en el cercle, creu patent acompanyada de quatre rodelles. Marge d'or amb la llegenda: VIAM SAPIENTIAE MONSTRABO.

Els diversos elements que conformen la nostra divisa entronquen amb els orÌgens de Catalunya i amb l'esperit que l'Abat Oliba va imprimir a les institucions socials i polÌtiques que va crear. A l'escut, hi figuren les quatre barres dels Comtes de Barcelona i el senyal de la creu, inscrita amb quatre rodelles, en un cercle. El que Ès propi de la nostra Universitat s'expressa en la divisa Viam sapientiae monstrabo (Pr, 4,11). A mÈs de la transmissiÛ de coneixements, es pretÈn mostrar el camÌ que porta a la saviesa, com a estat superior que integra els diversos coneixements com a una unitat, en virtut del sentit radical i transcendent de la vida humana.

TÕTOL segon

Estructura

Article 8

Estructura

8.1††La Universitat Abat Oliba CEU estar‡ integrada per facultats, escoles tËcniques o politËcniques superiors, escoles universit‡ries o escoles universit‡ries politËcniques; departaments, instituts universitaris i interuniversitaris d'investigaciÛ, col∑legis majors i per tots aquells altres centres i estructures b‡siques que organitzin ensenyaments en modalitat no presencial.

8.2††En el marc de la seva prÚpia autonomia, la UniversitatAbat Oliba CEU podr‡ crear altres centres o estructures prÚpies, a mÈs dels previstos en les presents Normes d'organitzaciÛ i funcionament, les activitats dels quals condueixin a l'obtenciÛ de tÌtols no inclosos en el cat‡leg de tÌtols universitarisoficials.

8.3††SÛn centres de la Universitat:

a)†Facultat de CiËncies Socials.

b)†Escola PolitËcnica d'Enginyeria.

Article 9

Els centres

Les facultats, escoles i centres integrats sÛn les inst‡ncies responsables de l'organitzaciÛ de l'ensenyament i de la investigaciÛ d'acord amb les directrius emanades dels Úrgans superiors de la Universitat, i dels processos acadËmics, administratius i de gestiÛ que condueixin a l'obtenciÛ de tÌtols de car‡cter oficial, aixÌ com d'aquelles altres funcions que determinin les presents Normes d'organitzaciÛ i funcionament i els restants reglaments universitaris.

Article 10

Els departaments

10.1††Els departaments sÛn els Úrgans encarregats de coordinar els ensenyaments d'una ‡rea o de v‡ries ‡rees de coneixement en un centre o diversos, d'acord amb la programaciÛ docent de la Universitat i en relaciÛ amb les matËries atribuÔdes per la Junta de Govern, aixÌ com de recolzar les activitats i les iniciatives docents i investigadores del professorat, i d'exercir aquelles funcions que siguin determinades per les presents Normes d'organitzaciÛ i funcionament i pels reglaments universitaris.

10.2††Els departaments agruparan tots els docents, tots els investigadors i tots els becaris que hi estiguin adscrits, aixÌ com el personal d'administraciÛ i serveis que se'ls hagi assignat.

10.3††Els professors s'agruparan en els departaments en funciÛ de les ‡rees de coneixement a quË pertanyin.

Article 11

Els instituts universitaris

Els instituts universitaris i interuniversitaris d'investigaciÛ sÛn centres dedicats a la investigaciÛ cientÌfica, tËcnica o artÌstica i a la docËncia especialitzada i de postgrau, sense que l'existËncia d'aquests centres comporti una duplicitat estructural i funcional respecte dels departaments. Podran tambÈ proporcionar assessorament en l'‡mbit de les seves competËncies, en la forma que reglament‡riament es determini.

Article 12

CreaciÛ de centres

La Universitat Abat Oliba CEU podr‡ crear altres centres d'acord amb allÚ que en cada moment estableixi la normativa vigent.

TÕTOL tercer

“rgans de govern i de representaciÛ

CapÌtol 1

El Patronat

Article 13

RegulaciÛ

El Patronat es regula per les disposicions recollides en els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR