DECRET 130/2010, de 28 de setembre, de modificació del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret 291/1999, de 9 de novembre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET

130/2010, de 28 de setembre, de modificació del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret 291/1999, de 9 de novembre.

Mitjançant el Decret 152/1987, de 9 d'abril, es va crear, adscrita al Departament de Governació, la Comissió de Protecció Civil de Catalunya com a òrgan col·legiat de caràcter consultiu, deliberant, coordinador i homologador en aquesta matèria. Posteriorment, el Decret 291/1999, de 9 de novembre, i modificat pel Decret 310/2004, de 8 de juny i pel Decret 186/2007, de 28 d'agost, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, va regular la composició, l'organització i el funcionament intern de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya en base al mandat legal de la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya.

L'article 132 de l'Estatut d'autonomia atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l'execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen el servei de prevenció i extinció d'incendis, sens perjudici de les facultats dels governs locals en aquesta matèria, respectant el que estableixi l'Estat en l'exercici de les seves competències en matèria de seguretat pública.

D'acord amb el nou marc estatutari, s'escau adaptar les previsions del Decret 291/1999, de 9 de novembre, pel que fa a la composició i funcions de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya al nou marc estatutari sobretot pel que fa a les previsions de participació de les persones membres de l'administració de les diferents organitzacions al nou marc competencial.

D'altra banda, d'ençà de la publicació del Decret de referència l'any 1999, la incorporació de nous organismes amb responsabilitats directes en l'execució dels processos de la protecció civil i, per tant, en el sistema de protecció civil de Catalunya, així com els canvis en l'organització de la mateixa administració de la Generalitat de Catalunya, fan convenient adaptar i completar la composició de la Comissió als efectes d'adequar el seu caràcter participatiu com a òrgan col·legiat i l'exercici de les seves funcions.

Per tot el que s'ha exposat, vist l'informe favorable de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, a proposta del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 2 del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret 291/1999, de 9 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR