DECRET 324/1990, de 21 de desembre, d'estructura, organització i règim de funcionament de l'Institut d'Estudis de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 52/1993.

Pel Decret de 25 de febrer de 1980, convalidat per la Llei 2/1981, de 22 d'abril, es va crear l'Institut d'Estudis de la Salut, per tal de comptar amb un organisme que, adscrit al Departament de Sanitat i Assistència Social, que desenvolupi les competències atribuïdes a aquest Departament en matèria de programes d'investigació i estudi sobre salut i l'especialització, el reciclatge i el perfeccionament de tècnics i professionals al servei de l'administració sanitària.

Aquestes funcions s'han vist ampliades darrerament per la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, en la qual es disposa, així mateix, que la seva estructura, organització i règim de funcionament s'han d'establir per Decret.

D'acord amb això, escau procedir a la reestructuració de l'Institut esmentat per tal d'adequar-lo a les noves funcions que li són encomanades, dotant-lo d'una estructura organitzativa que li permeti assolir els objectius que li reserva la Llei citada en el marc de la nova ordenació sanitària de Catalunya.

Amb aquesta finalitat, el present Decret estableix una organització en la qual, sens perjudici de la creació dels òrgans administratius necessaris per garantir l'execució de les seves funcions, s'identifiquen funcionalment les diferents àrees d'actuació de l'Institut mitjançant el disseny d'una estructura funcional adequada a les finalitats de l'entitat, que prima per sobre del model d'organització jerarquitzada.

En conseqüència, vist el que preveu l'article 70.3 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Son òrgans de govern de l'Institut d'Estudis de la Salut:

  1. La Junta de Govern.

  2. El director.

Article 2

2.1 La Junta de Govern és l'òrgan superior de direcció i control de l'Institut. 2.2 La Junta de Govern té la composició següent: President, el conseller de Sanitat i Seguretat Social o la persona en qui ell delegui. Vice-president, el director del Servei Català de la Salut o la persona en qui ell delegui. Vocals: Dos representants del Departament de Sanitat i Seguretat Social, designats pel seu titular. Dos representants del Departament d'Ensenyament, designats pel seu titular. Dos representants del Servei Català de la Salut, designats pel seu titular. Dos representants de les corporacions professionals sanitàries de Catalunya. Dos representants de les societats científiques d'àmbit sanitari de Catalunya. Dos representants de les organitzacions representatives dels centres hospitalaris de Catalunya. Un representant del Consell Interuniversitari de Catalunya. Un representant de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, designat pel seu titular. El director de l'Institut d'Estudis de la Salut. Fins a quatre persones de reconegut prestigi i experiència en l'àmbit objecte de l'activitat de l'Institut, designades pel conseller de Sanitat i Seguretat Social. Quatre vocals en representació dels departaments de Justícia, de Benestar Social i de Medi Ambient i del comissionat per a Universitats i Recerca, designats pel seu titular respectiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR