ORDRE ECF/214/2007, de 13 de juny, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/214/2007, de 13 de juny, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris.

La Llei 3/1993, de 5 de març, de l'estatut del consumidor de Catalunya, estableix que el Govern ha de fomentar les organitzacions i les associacions per a la defensa i la representació dels interessos de les persones consumidores com a vehicle idoni per a la seva protecció, i els ha de donar suport.

La Llei 9/2004, de 24 de desembre, de creació de l'Agència Catalana del Consum, atribueix a aquest ens totes les competències que corresponen a la Generalitat de Catalunya en matèria de consum en virtut de la Constitució espanyola i l'Estatut d'autonomia de Catalunya i estableix entre les funcions d'aquest organisme la de fomentar el desenvolupament de les associacions i les entitats de defensa i protecció de les persones consumidores i els usuaris.

Ateses les normes bàsiques establertes a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atès el que regulen els articles 92.1 i 93.b) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i a proposta del director de l'Agència Catalana del Consum,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria de subvencions destinades a les organitzacions de consumidors i usuaris que duen a terme activitats d'informació i defensa de les persones consumidores i usuàries durant l'any 2007 i aprovar-ne les bases reguladores, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 L'import total de les subvencions ator-gades no podrà excedir de 455.000 euros a càrrec de l'aplicació pressupostària D/ 6170.482.6100.00/4610 per a les línies 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9 i 10, la línia 1, apartats a), b), c) i d), i línia 7 apartat c) i de 20.000 euros a càrrec de l'aplicació pressupostària D/ 6170.782.6100.00/4610 per a la línia 1 apartat e) i la línia 7, apartats a) i b).

2.2 Un cop degudament acomplert el procediment administratiu establert a les bases reguladores, es resoldrà l'adjudicació de les subvencions a favor de les entitats beneficiàries que s'escaiguin en els condicions previstes.

Article 3

3.1 L'òrgan resolutori de la convocatòria de subvencions és el/la director/a de l'Agència Catalana del Consum.

3.2 La proposta de concessió serà formulada per un òrgan col·legiat, constituït a tal efecte, integrat per el/la subdirector/a general d'Atenció al Consumidor- que exercirà la presidència de l'òrgan-, el/la subdirector/a general de Disciplina de Mercat, els/les directors/es dels Serveis Territorials del Departament d'Economia i Finances, el/la cap del Servei d'Informació i Formació, el/la cap del Servei de Mediació i Arbitratge, el/la cap de Servei d'Estudis i Comunicació, el/la cap del Servei d'Inspecció i Control de Mercat, el/la cap de Servei d'Administració i el/la responsable de Suport Administratiu d'Atenció al Consumidor que actuarà també com a secretari/ària de la Comissió.

3.3 El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria.

3.4 Si en el termini de sis mesos a comptar des de la publicació de la convocatòria, no s'ha dictat resolució expressa atorgant les subvencions ni s'ha efectuat la notificació, s'entendrà desestimada la sol·licitud corresponent, de conformitat amb el que estableix la Llei 23/2002, de 18 de novembre, d'adequació de procediments administratius en relació amb el règim de silenci administratiu i el termini de resolució i notificació, i de primera modificació dels articles 81, 82 i 83 de la Llei 13/1989, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

4.1 L'òrgan gestor del procediment de concessió de subvencions obert per la present convocatòria és la Subdirecció General d'Atenció al Consumidor.

4.2 L'Agència Catalana del Consum procedirà a notificar la Resolució de concessió o denegació de les subvencions a cadascuna de les entitats sol·licitants.

Article 5

Contra la resolució de concessió o denegació de subvencions, que no exhaureix la via administrativa es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller/a d'Economia i Finances en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la notificació, d'acord amb el que disposa l'article 21 de la Llei 9/2004, de 24 de desembre, de creacio de l'Agència Catalana del Consum i els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de juny de 2007

Antoni Castells

Conseller d'Economia i Finances

Annex 1

Bases

.1 Objecte de la subvenció

Podran ser objecte de subvenció aquells projectes i actuacions que durant l'any 2007 duguin a terme organitzacions de consumidors i usuaris i s'emmarquin en alguna de les línies d'ajuts que s'assenyalen a continuació:

.2 Línies d'ajuts, requisits i conceptes subvencionables

  1. Atenció a la persona consumidora.

  2. Atenció a la persona consumidora en noves oficines d'atenció al públic.

  3. Actuacions d'informació i formació a les persones consumidores.

  4. Actuacions d'informació i formació a les persones consumidores en àmbits prioritaris.

  5. Foment de la resolució de conflictes mitjançant la mediació i l'arbitratge de consum.

  6. Potenciació del teixit associatiu d'entitats adreçades a la protecció i defensa dels consumidors i usuaris.

  7. Adaptació de les organitzacions i associacions de consumidors i usuaris a les noves tecnologies.

  8. Endegament d'accions judicials per a la defensa dels interessos generals i col·lectius de les persones consumidores i usuàries.

  9. Potenciació dels processos de fusió de diverses organitzacions i associacions de consumidors i usuaris.

  10. Foment d'actuacions conjuntes entre diverses associacions i organitzacions de consumidors i usuaris.

2.1 Atenció a la persona consumidora (Línia 1).

2.1.1 Se subvencionaran les despeses derivades del funcionament de les associacions de consumidors que tinguin oberta una oficina d'atenció al públic.

2.1.2 L'oficina o oficines de l'associació han d'estar obertes al públic durant un mínim de 20 hores setmanals.

2.1.3 Seran subvencionables les despeses derivades de:

  1. Manteniment del local.

  2. Manteniment del mobiliari i material informàtic.

  3. Costos de personal.

  4. Altres costos generals.

  5. Reposició de mobiliari i material informàtic.

    2.1.4 El percentatge màxim de subvenció serà del 30% de les despeses subvencionables.

    2.2 Atenció a la persona consumidora en noves oficines d'atenció al públic (Línia 2).

    2.2.1 Per tal de fomentar l'obertura de noves oficines d'atenció al públic per part de les associacions de consumidors, en el cas d'oficines d'atenció al consumidor obertes durant l'any 2007 només serà necessari acreditar un mínim de 10 hores setmanals d'obertura de l'oficina.

    2.2.2 En aquest cas seran subvencionables les despeses derivades del seu funcionament en un percentatge màxim del 50%.

    2.3 Ajuts a actuacions d'informació i formació a les persones consumidores (Línia 3).

    2.3.1 S'inclouen dins d'aquesta línia d'ajuts els projectes i actuacions dels tipus següents:

    Xerrades informatives sobre temes relacionats amb les persones consumidores, la protecció i l'exercici dels seus drets.

    Edició i difusió d'opuscles sobre temes relacionats amb el consum i les persones consumidores.

    Publicacions sobre temes relacionats amb el consum i les persones consumidores.

    Elaboració d'estudis.

    Actuacions de formació adreçades a les persones consumidores per tal de fomentar l'exercici dels seus drets en els actes de consum.

    Participació en mitjans de difusió donant a conèixer aspectes rellevants per a la defensa de les persones consumidores i usuàries.

    2.3.2 Per tal de tenir dret a percebre l'ajut serà requisit que la llengua que s'utilitzi en les activitats d'informació i formació sigui el català.

    2.3.3 La subvenció podrà arribar fins al 40% de les despeses subvencionables.

    2.4 Ajuts d'actuacions d'informació i formació a les persones consumidores en àmbits prioritaris (Línia 4).

    2.4.1 S'inclouen dins d'aquesta línia d'ajuts els projectes i actuacions adreçats a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR