DECRET 429/1983, de 18 d'octubre, pel qual es crea el Registre d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Amb la finalitat d'instrumentar adientment la defensa dels consumidors, en compliment del manament constitucional i estatutari, es crea el Registre d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya, on s'hauran d'integrar, ordenades en seccions diferents, d'una part, aquelles entitats sense ànim de lucre que tinguin per finalitat exclusiva la defensa dels dits interessos i, per altra, aquelles entitats, així mateix sense ànim de lucre, que comptin entre les seves finalitats, les de defensar interessos específics dels consumidors i usuaris.

A proposta del Conseller de Comerç i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea, en el si del Departament de

Comerç i Turisme, el Registre d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya, en el qual s'hauran d'inscriure les entitats sense finalitats lucratives, domiciliades a Catalunya, que tinguin per finalitat exclusiva la defensa del consumidor i usuari, dins l'àmbit territorial de la Generalitat.

Article segon

- Les entitats inscrites en el Registre

podran ésser reconegudes com a col·laboradores del Departament de Comerç i Turisme, i podran desenvolupar les següents activitats d'orientació i defensa del consumidor:

  1. Publicacions i campanyes de difusió.

  2. Jornades, cursos o seminaris per a consumidors, monitors o responsables de centres d'informació.

  3. Participació en les fires o salons de Catalunya.

  4. Creació i funcionament de centres d'informació, orientació i assistència tècnica als consumidors i usuaris.

  5. Realització d'estudis sobre temes concrets d'interès per a la defensa dels consumidors i usuaris.

Article tercer

- Les entitats inscrites en el Registre

previst a l'article primer del present Decret podran optar, en les condicions que reglamentàriament es determinin, a les subvencions que es preveuen en els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya i de les seves entitats autònomes per a la promoció i recolzament d'activitats d'orientació i defensa del consumidor i usuari.

Article quart

- El Departament propiciarà la

participació de representants de les organitzacions de consumidors en les comissions o ponències que tractin sobre temes relacionats directament amb l'orientació i defensa dels consumidors o usuaris.

Article cinquè

- Registre especial.- 1. En el Registre

d'Organitzacions de Consumidors i Usuaris de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR