DECRET 104/1995, de 24 de març, sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra i designació d'organitzacions sindicals representatives.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, regula a la secció 2 del capítol 1, del títol 3, el Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra, el qual havia estat creat per la Llei 9/1994, de 29 de juny, de reforma de la legislació relativa a la funció pública de la Generalitat de Catalunya.

El Consell esmentat és concebut com a òrgan de representació paritària de l'Administració de la Generalitat i dels membres del cos de mossos d'esquadra, amb les funcions establertes a l'article 53 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol.

La representació dels membres del cos al Consell, d'acord amb l'article 55, és la que resulti de les eleccions sindicals que a l'efecte s'han de realitzar, d'acord amb les normes de convocatòria i de desenvolupament de les eleccions que, segons l'article 60 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, han de ser establertes per mitjà d'un reglament.

Tenint en compte aquestes previsions i de conformitat amb l'article 60, mitjançant el present Decret s'estableixen les normes reguladores aplicables a l'elecció dels membres del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra.

Per tant, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assesora, en ús de les competències que atribueix la disposició final de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, a proposta del conseller de Governació, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Objecte Aquest Decret té per objecte establir la normativa aplicable a l'elecció dels membres del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra i determinar la condició de les organitzacions sindicals representatives.

Article 2

Drets de les organitzacions sindicals 2.1 Als efectes d'aquesta regulació, es consideren organitzacions sindicals representatives aquelles que en les últimes eleccions al Consell de Policia-Mossos d'Esquadra hagin obtingut, al menys, un representant a l'esmentat Consell, o en dues de les escales el 10% dels vots emesos en cadascuna d'elles. Aquestes organitzacions i els seus representants tindran els drets establerts a l'article 22.1 i 22.2 de la Llei orgànica 2//1986, de 13 de gener, de forces i cossos de seguretat. 2.2 El nombre de representants que l'Administració de la Generalitat ha de reconèixer, amb els drets de l'article 22.2 de la Llei orgànica esmentada, s'ha de correspondre amb el nombre de representants que cada organització sindical hagi obtingut en les eleccions al Consell. En tot cas, les organitzacions sindicals que no hagin obtingut representants al Consell, però si almenys el 10% de vots en una escala tenen dret a un representant amb els drets establerts a l'article 22.2 de la Llei orgànica 2/1986, de 13 de març.

Article 3

Representació al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra 3.1 La representació dels membres del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra s'estructura sobre la base d'un representant per cada 250 funcionaris o fracció de cadascuna de les escales que constitueixen el cos, que són elegits mitjançant sufragi personal, directe i secret. 3.2 La proporció establerta a l'apartat anterior es podrà modificar, mitjançant els successius decrets de convocatòria, mentre duri el procés de creixement del cos de mossos d'esquadra i no se superi la xifra total de 15 membres en representació del cos i 15 en representació de la Generalitat.

Article 4

Mandat del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra 4.1 El mandat dels representants al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra és de quatre anys a comptar de la proclamació dels candidats electes. 4.2 En cas de vacant, aquesta és coberta automàticament, si l'interessat accepta el càrrec, pel candidat que ocupa el lloc següent en la llista respectiva, els dos suplents inclusivament. En el supòsit d'exhaurir-se el nombre de suplents, quedaran vacants al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra els llocs corresponents, sense que això comporti la pèrdua del seu caràcter paritari. 4.3 Si fineix el termini establert i la proclamació dels candidats electes no ha tingut lloc, s'entén que el mandat dels membres anteriors queda prorrogat fins que no es produeix la proclamació dels candidats electes.

Capítol 2 Promoció i convocatòria d'eleccions

Article 5

Legitimació per promoure eleccions sindicals 5.1 Poden promoure la realització d'eleccions per renovar la representació per finalització de la durada del mandat les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra a partir de la data en què manquin tres mesos per a l'acabament del mandat. 5.2 També, per acord majoritari dels membres del cos de mossos d'esquadra, es pot promoure la realització d'eleccions a partir de la data establerta a l'apartat anterior.

Article 6

Comunicació de la promoció d'eleccions 6.1 Els promotors, d'acord amb el model normalitzat que es publica a l'annex 1 d'aquest Decret, han de comunicar al Registre especial d'organitzacions sindicals de policia de la Generalitat la voluntat de realitzar eleccions en un termini, com a mínim, d'un mes d'antelació a la data proposada d'inici del procés electoral, i no superior a tres mesos, comptador a partir de l'esmentada comunicació al Registre. 6.2 En el supòsit de concurrència de promotors, es considera vàlida als efectes d'iniciació del procés electoral la primera comunicació de promoció efectuada al Registre d'organitzacions sindicals de policia de la Generalitat. 6.3 La comunicació dels promotors ha de contenir la data d'inici del procés electoral, que serà la de constitució de la mesa electoral coordinadora.

Article 7

Validesa de la promoció d'eleccions 7.1 L'incompliment del que estableixen els articles 5 i 6 determinarà la manca de validesa del corresponent procés electoral. 7.2 La renúncia a la promoció amb posterioritat a la comunicació al Registre especial no ha d'impedir el desenvolupament del procés electoral, sempre que es compleixin els requisits de validesa.

Article 8

Publicació de la promoció 8.1 La Direcció General de Seguretat Ciutadana ha d'exposar als taulers d'anuncis de la seva seu, de les seus de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat i dels centres de treball de les unitats territorials l'escrit de promoció de les eleccions durant un termini de dotze dies hàbils comptadors a partir del tercer de la presentació de l'escrit de promoció al Registre especial. 8.2 Així mateix, la Direcció General de Seguretat Ciutadana ha de notificar l'escrit de promoció de les eleccions a les organitzacions sindicals inscrites al Registre especial d'organitzacions sindicals de la policia de la Generalitat que no les han promogudes, en un termini de tres dies a partir del registre de la sol·licitud.

Article 9

Convocatòria d'eleccions 9.1 En el termini d'un mes a comptar a partir de l'inici del que fixa l'article anterior, el Govern de la Generalitat ha de convocar eleccions per escollir els representants dels membres del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra. 9.2 El decret de convocatòria ha de determinar el nombre de membres en representació del cos, d'acord amb el que estableix l'article 3, fixar com a data d'inici del procés electoral la determinada per l'organització sindical promotora de les eleccions i establir els criteris per determinar el nombre, el tipus i la ubicació de les meses electorals.

Capítol 3 L'Administració electoral

Article 10

Òrgans de l'Administració electoral L'Administració electoral estarà integrada per la mesa electoral coordinadora i per les meses electorals parcials.

Article 11

Circumscripcions electorals 11.1 La circumscripció electoral és única per a tot el territori de Catalunya. 11.2 Les organitzacions sindicals representatives i la Direcció General de Seguretat Ciutadana acordaran el nombre, el tipus i la distribució de les meses electorals, d'acord amb els criteris fixats en el decret de convocatòria.

Article 12

Mesa electoral coordinadora 12.1 Les funciones de la mesa electoral coordinadora són les següents:

  1. Elaborar i publicar la llista...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR