ORDRE ARP/355/2005, de 2 d'agost, per la qual es regula i es convoquen els ajuts per pal·liar els danys produïts a les explotacions agrícoles i ramaderes afectades pels incendis forestals de l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/355/2005, de 2 d'agost, per la qual es regula i es convoquen els ajuts per pal·liar els danys produïts a les explotacions agrícoles i ramaderes afectades pels incendis forestals de l'any 2005.

El fort dèficit de precipitacions que s'ha acumulat fins en aquests moments, a més dels efectes perniciosos que té en l'agricultura, ha fet que s'incrementés de manera important el risc d'incendis forestals a tot el territori.

Les explotacions agràries, pel fet de trobar-se situades prop de zones forestals, sovint es veuen afectades per aquests incendis, cosa que provoca fortes pèrdues. Davant de la situació de desemparament en què es poden trobar aquestes explotacions després de patir els efectes d'un incendi forestal, es creu convenient regular una sèrie de mesures per ajudar a pal·liar els danys provocats pels incendis i afavorir així la continuïtat de les explotacions afectades.

Valorada la conveniència d'establir ajuts per tal de pal·liar els danys soferts per les explotacions agràries pels incendis forestals, i d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a les explotacions agrícoles i ramaderes afectades pels incendis forestals ocorreguts en el període comprès entre l'1 de gener i el 31 d'agost de 2005, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts per pal·liar els danys produïts a les explotacions agrícoles i ramaderes afectades pels incendis forestals, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies comptat des de l'endemà del dia de l'incendi forestal, llevat dels ocorreguts abans de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre; en aquest cas el termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies comptat des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG02D/771170000/7143 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per a l'any 2005, per un import màxim de 50.000 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 2 d'agost de 2005

Antoni Siurana i Zaragoza

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex 1

Bases reguladores

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003); el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i controls d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'Ordre de 28 de setembre de 2001, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis (DOGC núm. 3487, de 5.10.2001), així com el que disposin les lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya corresponents.

.2 Objecte dels ajuts

S'estableix una línia d'ajuts amb l'objecte de cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries derivades dels danys catastròfics produïts a les explotacions agrícoles i ramaderes afectades pels incendis forestals.

.3 Finalitat dels ajuts

La finalitat dels ajuts és la reconstrucció i/o reposició, dins de la mateixa explotació, dels elements afectats o destruïts per l'incendi, entre els quals podran figurar les construccions ramaderes, dependències i instal·lacions de l'explotació, la maquinària, les plantacions de conreus llenyosos, el bestiar, així com d'altres elements de producció afectes a l'explotació agrícola o ramadera.

.4 Beneficiaris

Es podran acollir als ajuts regulats en aquesta Ordre els agricultors a títol principal o els titulars d'explotació agrària prioritària, titulars d'explotacions agrícoles i ramaderes ubicades dins del perímetre de la zona afectada pels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR