ORDRE AAR/363/2010, de 22 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector pesquer en els àmbits de paralització temporal d'activitats pesqueres per a algunes modalitats de pesca i de determinades compensacions socioeconòmiques per a la gestió de la flota pesquera, d'acord amb el Fons Europeu de la Pesca, i es convoquen els corresponents a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/363/2010, de 22 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector pesquer en els àmbits de paralització temporal d'activitats pesqueres per a algunes modalitats de pesca i de determinades compensacions socioeconòmiques per a la gestió de la flota pesquera, d'acord amb el Fons Europeu de la Pesca, i es convoquen els corresponents a l'any 2010.

El Reglament CE 1198/2006 del Consell, de 24 de juliol, relatiu al Fons Europeu de la Pesca, defineix les modalitats i les condicions de les intervencions comunitàries en el sector de la pesca, i la Decisió de la Comissió de data 13 de desembre de 2007, aprova el Programa operatiu d'intervenció comunitària del Fons Europeu de la Pesca d'Espanya per al període de programació 2007-2013 (Programa operatiu).

El Reglament (CE) 744/2008 del Consell, de 24 de juliol, estableix una acció específica temporal per promoure la reestructuració de les flotes pesqueres de la Comunitat Europea afectada per la crisis econòmica.

El Reglament CE 498/2007 de la Comissió, de 26 de març, determina les disposicions d'aplicació del Reglament CE 1198/2006 del Consell, relatiu al Fons Europeu de la Pesca.

La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, al seu article 86 atribueix al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural la gestió de tots els ajuts públics destinats al millorament de la pesca i de les estructures pesqueres de Catalunya, tant els que figuren als seus pressupostos com les subvencions territorialitzables de la Unió Europea i de l'Estat.

L'Ordre ARM/142/2010, de 25 de gener, estableix un pla intregral de la gestió per a la conservació dels recursos pesquers a la Mediterrània, l'Ordre AAR/60/2008, de 12 de febrer, per la qual s'estableixen mesures excepcionals i urgents per a la protecció i recuperació del banc natural de petxina lluent ( Callista chione ), i l'Ordre de 24 de desembre de 2001, per la qual es reglamenta la pesca del cargol de punxes amb rastell de cadenes, modificada per l'Ordre ARP/133/2002, de 25 d'abril, constitueixen el marc en què es du a terme l'acció de foment de la paralització definitiva i temporal d'embarcacions de pesca a Catalunya.

Així mateix, per Acord del Govern de 22 d'abril de 2008, s'ha aprovat el Programa operatiu i el corresponent Pla financer del Fons Europeu de la Pesca de Catalunya, per al període 2007-2013.

Aquests ajuts es convoquen per a 2010 en el marc del Programa operatiu per a Catalunya d'acord amb el Reglament (CE) 1198/2006, del Consell, de 24 de juliol, concretament per a les actuacions referides a compensar el sector pesquer en els àmbits de la paralització temporal d'activitats pesqueres i de compensacions socioeconòmiques per a la gestió de la flota pesquera.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector de la pesca mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al sector pesquer d'acord amb el Fons Europeu de la Pesca (FEP), que es relacionen a continuació i que es publiquen als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre:

  1. Paralització temporal d'activitats pesqueres de la flota de les modalitats d'arrossegament, encerclament, palangre de superfície i petxina lluent.

  2. Compensació socioeconòmica no renovable a les persones pescadores per paralització definitiva d'embarcacions de pesca, per donar suport a la gestió de la flota pesquera.

Article 2

2.1 Convocar per a 2010 els ajuts destinats al sector pesquer en els àmbits de la paralització temporal d'activitats pesqueres de les modalitats d'arrossegament, encerclament, palangre de superfície i petxina lluent, i de compensació socioeconòmica no renovable a les persones pescadores per paralització definitiva d'embarcacions de pesca per donar suport a la gestió de la flota pesquera, d'acord amb el Fons Europeu de la Pesca i amb les bases reguladores aprovades en l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes, que computa des de l'endemà de la publicació de l'Ordre en el DOGC.

2.3 Els ajuts tenen caràcter de cofinançats d'acord amb el que preveu el FEP i el Programa operatiu, i aniran a càrrec de les partides pressupostàries AG05 D/770.0010.00/6130, per import de 600.000,00 euros i D/770.0010.00/6140, per import de 200.000,00 euros, dels pressupostos del DAR per a l'any 2010, i D/770001020/6141/0062, per import de 1.409.433,68 euros a càrrec del FEP.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei d'Estructures Pesqueres.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és el director o la directora general de Pesca i Acció Marítima. A aquests efectes es nomena una comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds presentades i d'emetre l'informe corresponent, formada pel subdirector o la subdirectora general de Pesca, el o la cap del Servei d'Estructures Pesqueres, el o la cap del Servei de Recursos Marins i el director o la directora gerent de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de quatre mesos a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general de Pesca i Acció Marítima, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per a resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics en el web http://www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran en el tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el DOGC.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 22 de juny de 2010

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex 1

Normes comunes per a totes les línies d'ajut convocades

1...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR