DECRET 359/2004, de 24 d'agost, de creació de l'oficina de la Generalitat de Catalunya a Paris amb la denominació Maison de la Catalogne.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 359/2004, de 24 d'agost, de creaciÛ de l'oficina de la Generalitat de Catalunya a Paris amb la denominaciÛ Maison de la Catalogne.

La presËncia de la Generalitat de Catalunya a ParÌs es va iniciar l'any 1998 amb l'establiment per partdel Consorci Turisme de Catalunya d'un centre d'informaciÛ turÌstica, sense personalitat prÚpia, i amb la denominaciÛ Maison de la Catalogne.

En la pr‡ctica, les funcions de la Maison de la Catalogne han estat impulsar les relacions comercials, turÌstiques i culturals entre entitats de Catalunya i FranÁa, aixÌ com acollir la representaciÛ institucional de la Generalitat de Catalunya i potenciar aixÌ la presËncia de Catalunya en aquest paÌs veÌ.

L'emplaÁament d'una oficina de la Generalitat a Paris s'ha demostrat estratËgica, tant pel que fa a les relacions institucionals, com des del punt de vista cultural , en el seu sentit mÈs ampli.

Fa un any, es va aprovar el Decret 156/2003, de 10 de juny, de regulaciÛ de les oficines de la Generalitat a l'exterior, en el qual s'estableix una institucionalitzaciÛ i una regulaciÛ jurÌdica de les oficines de la Generalitat a l'exterior amb la finalitat d'unificar i homogeneÔtzar criteris i oferir una imatge unit‡ria de l'AdministraciÛ catalana.

Es tracta doncs, en aquest cas, d'atribuir a la presËncia de l'AdministraciÛ de la Generalitat a ParÌs el reconeixement jurÌdic previst en el Decret 156/2003, de 10 de juny, esmentat anteriorment.

La creaciÛ de les oficines de la Generalitat de Catalunya a l'exterior s'ha de fer mitjanÁant decret del Govern.

De conformitat amb les previsions de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller en Cap i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

CreaciÛ de l'Oficina de la Generalitat de Catalunya a ParÌs

Es crea l'Oficina de la Generalitat de Catalunya a ParÌs amb la denominaciÛ Maison de la Catalogne, que tÈ per objecte la projecciÛ de Catalunya i la promociÛ dels interessos del Govern de la Generalitat de Catalunya a la ciutat de Paris.

Article 2

AdscripciÛ

La Maison de la Catalogne a ParÌs est‡ adscrita a la Secretaria de Relacions Internacionals.

Article 3

Director/a de la Maison de la Catalogne a ParÌs

3.1. Al capdavant de la Maison de la Catalogne a ParÌs hi haur‡ un director o una directora.

3.2††El director o la directora de la Maison de la Catalogne a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR