ORDRE ENS/116/2002, de 9 d'abril, de convocatòria de concurs públic per a l'atorgament d'ajuts als alumnes que pateixen una malaltia prolongada i cursen nivells obligatoris en centres docents sostinguts amb fons públics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/116/2002, de 9 d'abril, de convocatòria de concurs públic per a l'atorgament d'ajuts als alumnes que pateixen una malaltia prolongada i cursen nivells obligatoris en centres docents sostinguts amb fons públics.

L'article 19 del Decret 266/1997, de 17 d'octubre, sobre drets i deures dels alumnes dels centres de nivell no universitari de Catalunya, que desplega la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, reconeix el dret que tenen els alumnes que cursen nivells obligatoris i que pateixen una adversitat familiar, un accident o una malaltia prolongada, a rebre l'ajut necessari per tal d'assegurar el rendiment escolar.

Així mateix, el Decret 299/1997, de 25 de novembre, sobre l'atenció educativa a l'alumnat amb necessitats educatives especials, estableix a l'article 10.2 que el Departament d'Ensenyament podrà col·laborar en l'atenció educativa domiciliària dels alumnes en edat d'escolaritat obligatòria que la necessitin perquè pateixen malalties greus que no els permeten assistir al centre docent.

El Departament d'Ensenyament vol donar suport econòmic a les famílies que es troben en aquesta situació, mitjançant l'atorgament d'ajuts per tal d'afavorir el rendiment escolar dels alumnes matriculats en nivells obligatoris que pateixen una malaltia prolongada que els impedeix continuar els estudis que cursen.

De conformitat amb el que estableix el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol;

En ús de les facultats que m'atribueix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a l'atorgament d'ajuts als alumnes que cursen nivells obligatoris en centres docents sostinguts amb fons públics que durant el curs escolar 2001-2002 pateixin una malaltia prolongada que els impedeixi continuar els estudis que cursen.

Article 2

Aprovar les bases reguladores per les quals es regirà aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Els ajuts es faran efectius amb càrrec al crèdit 1304 D/481130600/3211 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2002, fins a un import total màxim de 120.202,00 euros.

Article 4

Els ajuts esmentats no tenen caràcter recurrent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR