DECRET 149/2012, de 20 de novembre, de modificació dels Estatuts i de la denominació del Patronat Catalunya Món, que esdevé Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM - DIPLOCAT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Pel Decret 154/2005, de 12 de juliol, es va modificar i publicar el Text refós dels Estatuts del Patronat Català Pro Europa.

Pel Decret 273/2007, d’11 de desembre, es va fer una modificació parcial del Decret 154/2005, de 12 de juliol, i es van aprovar els Estatuts del Patronat Catalunya Món.

Per la disposició addicional quarta del Decret 325/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de la Presidència, el Patronat Catalunya Món es relaciona amb l’Administració de la Generalitat mitjançant el Departament de la Presidència.

El Patronat Catalunya Món ha d’esdevenir un instrument del Govern per desenvolupar una estratègia de diplomàcia pública i contribuir al coneixement i reconeixement exterior del país.

L’estratègia de diplomàcia pública afecta tant la política domèstica com la internacional, per tant, el públic objectiu del Patronat Catalunya Món també ha de ser la societat civil internacional i, concretament, l’opinió pública internacional.

La transformació del seu objectiu i del públic a qui s’adreça fan necessari el canvi de nom i l’actualització dels Estatuts; així, es canvia la denominació del Patronat Catalunya Món, que esdevé Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM - DIPLOCAT); es concreta l’objectiu del PCM - DIPLOCAT, en el sentit esmentat anteriorment; i se n’amplien les funcions.

Pel que fa a l’estructura orgànica, se suprimeix el Patronat d’Honor atès que els membres integrants ja formen part del Ple i les seves funcions poden ser exercides per aquest Ple, i es crea el Comitè Executiu.

Pel que fa als membres del PCM - DIPLOCAT, cal que la seva adhesió estigui aprovada per l’òrgan superior de govern de cada membre i que s’incorporin a l’annex dels Estatuts.

El PCM - DIPLOCAT ha establert relacions i contactes amb un seguit d’entitats catalanes i internacionals que, per la seva experiència, reputació o posicionament, poden aportar molt valor al Consorci. Totes aquestes entitats poden esdevenir membres del Consell Consultiu previst als Estatuts.

Pel que respecta a l’entrada en vigor del Decret, s’estableix per a l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per tal que el PCM - DIPLOCAT pugui operar d’acord amb el nou objectiu i la nova estructura el més aviat possible, tot tenint en compte que ja es disposa dels mitjans i de les condicions indispensables per a l’aplicació efectiva.

Atès que en el darrer Ple del Patronat es va aprovar la modificació dels seus Estatuts i el canvi de denominació;

A proposta del titular del Departament de la Presidència, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovar la modificació dels Estatuts i el canvi de denominació del Patronat Catalunya Món, que esdevé Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM - DIPLOCAT).

Article 2

Es publiquen a l’annex d’aquest Decret els Estatuts del Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (PCM - DIPLOCAT).

Disposició derogatòria

Es deroga el Decret 273/2007, d’11 de desembre, de modificació parcial del Decret 154/2005, de 12 de juliol, d’aprovació dels Estatuts del Patronat Catalunya Món.

Disposició final

Aquest Decret entra en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de novembre de 2012

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Estatuts del Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

El Patronat Catalunya Món - Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, d’ara en endavant PCM - DIPLOCAT, és una entitat que té caràcter consorcial dotada de personalitat jurídica pròpia, sotmesa a l’ordenament jurídic públic, i que té una durada indefinida.

Article 2

—1 El Govern de la Generalitat té com a objectiu impulsar iniciatives que permetin el coneixement directe de Catalunya en l’àmbit internacional. El PCM - DIPLOCAT ha de contribuir a aquest objectiu posicionant la imatge, la reputació i la projecció internacionals de Catalunya mitjançant l’exportació del millor coneixement de la realitat del país i els seus actius i valors únics, per tal de fomentar la seva internacionalització. El compliment d’aquest objectiu repercuteix directament en una major atracció d’inversions, coneixement, institucions i persones, i contribueix a generar opinió pública positiva a l’estranger i estableix relacions de confiança al món.

—2 Aquest objectiu es concreta en els sis objectius estratègics següents:

2.1 Donar suport a l’estratègia de diplomàcia pública del Govern de Catalunya.

2.2 Consensuar la Marca Catalunya i impulsar-ne el posicionament a l’exterior.

2.3 Fomentar el coneixement de Catalunya i els seus actius i valors únics a l’exterior.

2.4 Promoure la vinculació de Catalunya amb organitzacions internacionals.

2.5 Impulsar la participació de la societat civil catalana en les activitats de diplomàcia pública.

2.6 Fomentar la formació en diplomàcia pública per tal de sensibilitzar i millorar la capacitat d’internacionalització de la societat catalana.

—3 El PCM - DIPLOCAT s’adreça tant a la societat civil catalana com a la internacional.

Article 3

El PCM - DIPLOCAT té la seva seu a la ciutat de Barcelona, sens perjudici que per al compliment de les seves finalitats pugui mantenir altres oficines en el territori de Catalunya.

Article 4

—1 Són funcions del PCM - DIPLOCAT les següents:

  1. Assessorar les administracions catalanes, així com qualsevol altra entitat pública o privada de Catalunya.

  2. Recaptar, tractar i difondre de forma adequada la informació sobre els àmbits del seu interès de la qual disposi per tots els mitjans al seu abast.

  3. Organitzar, promoure i coordinar cursos, conferències, seminaris i programes de visites internacionals.

  4. Organitzar, promoure i coordinar campanyes de sensibilització.

  5. Organitzar, promoure i coordinar activitats de documentació, estudi, diagnosi i recerca.

  6. Realitzar publicacions especialitzades.

  7. Atorgar beques i ajuts a persones físiques catalanes i internacionals per encoratjar la recerca, així com instituir premis amb la mateixa finalitat.

  8. Organitzar o participar en qualsevol altra activitat local o internacional que, dins del seu àmbit de treball, interessi als seus membres o, directament, a la societat catalana.

    —2 En totes les funcions anteriors el PCM - DIPLOCAT ha de vetllar per:

  9. Associar a les seves actuacions d’altres entitats públiques o privades de Catalunya o internacionals per garantir una òptima interacció entre la societat catalana i el món.

  10. Prestar una atenció especial a tot el territori de Catalunya mitjançant la col·laboració amb les diferents institucions i agents econòmics i socials de totes les comarques catalanes.

Article 5

El PCM - DIPLOCAT es regeix per les disposicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR