ORDRE JUS/219/2014, d'11 de juliol, per la qual es crea el Centre Penitenciari Mas d'Enric, al terme municipal del Catllar, i es modifiquen la destinació i denominació del Centre Penitenciari de Tarragona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

D’acord amb les línies bàsiques d’actuació del Govern de la Generalitat de Catalunya, contingudes en els plans de govern que successivament s’han adoptat com a eina de vertebració d’una gestió pública compromesa amb la ciutadania i el servei públic, es posa de manifest que les línies estratègiques en matèria d’infraestructures penitenciàries s’han d’adreçar a potenciar la rehabilitació i la reinserció socials de les persones internes.

Entre els objectius prioritaris del Govern, en matèria d’agilitat i transparència de l’Administració pública, una de les mesures d’actuació que s’han previst en l’àmbit de l’execució penal és la posada en marxa del Centre Penitenciari Mas d’Enric i el canvi de destinació del Centre Penitenciari de Tarragona, per destinar-lo a l’activitat d’un centre obert.

La configuració estructural i l’estat de conservació de les instal·lacions de l’actual Centre Penitenciari de Tarragona han posat de manifest la seva obsolescència i inadequació als requeriments d’un sistema penitenciari modern, circumstàncies que dificulten l’assoliment dels objectius i les finalitats de reinserció i reeducació de les penes privatives de llibertat que imposa la Constitució.

Atès el proper acabament de la construcció d’un nou establiment penitenciari al terme municipal del Catllar, a més de la seva creació com a unitat administrativa, cal determinar-ne la destinació concreta dins el servei públic d’execució penal de la Generalitat.

D’altra banda, la planificació d’infraestructures proposada en els instruments de planificació del Govern determina que l’obertura d’un nou centre penitenciari ha de comportar el tancament, conversió o remodelació dels establiments actualment existents, destinats a la població penitenciària d’homes i dones, sotmesos a penes i mesures penals.

Vist, a més, que els terrenys i les instal·lacions de l’actual Centre Penitenciari de Tarragona, per la seva ubicació en un entorn urbà, compleixen de manera idònia els objectius de reinserció social de les persones recluses previstos a l’ordenament vigent, circumstància que permet que s’hi pugui continuar desenvolupant l’activitat penitenciària que té assignada, tot i que caldrà adaptar-ne la denominació d’aquesta unitat per ajustar-la tant com sigui possible al seu nou àmbit organitzatiu i funcional;

Vist el que estableixen l’article 168.1 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya i l’article 79 de la Llei orgànica 1/1979, de 26 de setembre, general...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR