ORDRE GRI/88/2012, de 27 de març, per la qual es convoca el procés selectiu per a l'accés a l'escala de personal funcionari amb habilitació de caràcter estatal, subescala de secretaria i intervenció.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

n

Q = qualificació resultant

A = nombre d’encerts

E = nombre d’errors

n = nombre de preguntes

En el cas que s’acordi l’anul·lació d’alguna pregunta per incorrecció en el seu plantejament, incorrecció de totes les respostes plantejades o correcció de més d’una, s’inclourà, a l’efecte del càlcul de la qualificació resultant, la primera de les preguntes de reserva, i així successivament.

La qualificació de l’exercici és de 0 a 10 punts i per aprovar serà necessari obtenir la qualificació mínima de 5 punts.

Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori.

Consisteix a desenvolupar un tema de caràcter general relacional sobre el contingut del temari.

El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a una hora i trenta minuts.

Aquest exercici haurà de ser llegit obligatòriament davant del tribunal per part de la persona aspirant, i se n’apreciarà, fonamentalment, la capacitat i formació general, la claredat d’idees, la precisió i el rigor en l’exposició i la qualitat de l’expressió escrita.

La qualificació de l’exercici és de 0 a 10 punts i per aprovar serà necessari obtenir la qualificació mínima de 5 punts.

La qualificació de la primera prova es determinarà sumant les puntuacions obtingudes en els dos exercicis.

Segona prova. Coneixements de la llengua catalana.

De caràcter obligatori i eliminatori.

En els processos de selecció de personal s’ha d’acreditar el coneixement de la llengua catalana, tant en l’expressió oral com en l’escrita, en el grau adequat a les funcions pròpies de les places objecte d’aquesta convocatòria.

L’acreditació dels coneixements de la llengua catalana es realitzarà mitjançant una de les maneres següents:

  1. La superació de la prova amb caràcter obligatori i eliminatori. Consisteix a realitzar davant dels membres del tribunal i, si escau, amb les persones assessores especialistes que aquest designi, un exercici de coneixements de la llengua catalana (nivell C), que consta de dues parts:

    Primera: s’avaluarà el domini de l’expressió escrita, mitjançant la redacció d’un text de 200 paraules com a mínim; de la comprensió lectora, per mitjà de la lectura i preguntes sobre un text escrit; de la gramàtica i el vocabulari, mitjançant exercicis d’avaluació del coneixement de l’ortografia, la morfologia, la sintaxi i el lèxic.

    Segona: s’avaluarà l’expressió oral per mitjà de la lectura en veu alta d’un text i d’una conversa i/o exposició sobre temes generals d’actualitat.

    El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a una hora i trenta minuts per a la primera part i trenta minuts per a la segona.

    La qualificació de l’exercici és d’apte/a o no apte/a.

  2. La presentació del certificat del nivell requerit en aquesta convocatòria o superior de la Direcció General de Política Lingüística o d’un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents establerts per l’Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s’actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. Les persones aspirants poden consultar aquesta Ordre a través del web: http://www.gencat.cat/llengua/certificats/equivalencies.

    En aquest cas, caldrà que la persona aspirant aporti una fotocòpia confrontada de la documentació acreditativa d’estar en possessió del nivell de coneixements de la llengua catalana requerit o superior de la Direcció General de Política Lingüística, o equivalent, indicat expressament en l’apartat corresponent de la sol·licitud.

    Supòsits d’exempció d’acreditació.

    Restaran exemptes d’acreditar els coneixements de la llengua catalana en el procés selectiu les persones aspirants que es trobin en una de les situacions que s’indiquen a continuació i així ho indiquin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR