ORDRE TES/405/2012, de 5 de desembre, per la qual s'estableixen les tarifes aplicables als serveis interurbans de taxi.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

L’article 31.2 de la Llei 19/2003, de 4 de juliol, del taxi, estableix la competència del Departament de Territori i Sostenibilitat per a l’aprovació del règim de tarifes aplicable als serveis interurbans de taxi.

L’increment que han experimentat els costos d’explotació dels serveis interurbans de taxi d’ençà del darrer augment de tarifes que autoritza l’Ordre TES/350/2011, de 13 de desembre, determina la necessitat de revisar les tarifes aplicables a aquests serveis amb la finalitat d’actualitzar-les d’acord amb l’evolució dels seus costos d’explotació, de manera que, un cop realitzats els càlculs pertinents, s’ha obtingut un increment general del 3,6 %.

La principal novetat reflectida en aquesta Ordre és el canvi de la nomenclatura numèrica de les tarifes 3 i 4, que ara passen a ser les tarifes 6 i 7 per tal de mantenir una coherència correlativa en la numeració de les noves tarifes introduïdes en l’àmbit dels serveis urbans de taxi.

També cal assenyalar que, per tal de moderar l’impacte d’aquest increment tarifari, s’ha considerat convenient no aplicar-lo en l’antiga tarifa 4, actual tarifa 7, de manera que en aquest cas els preus no experimentin cap variació respecte als establerts en la darrera revisió.

Per tot això, vista la Llei 19/2003, de 4 de juliol, del taxi,

Ordeno:

Article 1

1.1 Els serveis interurbans de taxi amb un recorregut íntegrament comprès dins el territori de Catalunya s’han d’efectuar d’acord amb les tarifes següents, inclosos els impostos:

  1. Tarifa 6. Serveis que es desenvolupin els dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres laborables en el període comprès entre les 8 i les 20 hores.

    Preu per quilòmetre recorregut o fracció: 0,66 euros.

    Preu per hora d’espera: 18,21 euros.

    Preu per fracció cada 15 minuts: 4,55 euros.

    Mínim de percepció: 5,90 euros.

  2. Tarifa 7. Serveis que es desenvolupin en dissabtes i festius, i els dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres laborables en el període comprès entre les 20 i les 8 hores.

    Preu per quilòmetre recorregut o fracció: 0,75 euros.

    Preu per hora d’espera: 20,68 euros.

    Preu per fracció cada 15 minuts: 5,17 euros.

    Mínim de percepció: 6,70 euros.

    Els mínims de percepció no són acumulables a recorreguts als quals s’hagi aplicat la tarifa ordinària per quilòmetre recorregut.

    1.2 S’aplicarà un suplement de 3,10 euros en els serveis que comportin l’entrada o la sortida d’un aeroport.

    1.3 Les tarifes esmentades no són aplicables a l’activitat de lloguer de vehicles amb conductor que preveu la legislació vigent.

Article 2

2.1 Els vehicles que disposin de comptador taxímetre han d’incorporar al mòdul corresponent les tarifes i els suplements que fixa l’article 1, d’acord amb els paràmetres següents:

  1. Tarifa 6:

    Valor del salt: 0,05 euros.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR