ORDRE EMO/336/2012, de 29 d'octubre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses i als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses, i s'obre la convocatòria de l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

Entre els objectius prioritaris de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom cal destacar l’impuls, la promoció i el foment per a la creació d’empreses amb la finalitat d’autoocupació a Catalunya, els quals són concurrents amb les polítiques europees d’ocupació.

En aquest context, la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, d’acord amb el principi de subsidiarietat, atès que el foment a la creació d’empreses té com a eix fonamental el suport a les estructures locals destinades a aquest fi, i atès que els ens locals són els principals protagonistes de la cohesió i del desenvolupament local, es proposa obrir unes línies de subvenció que contribueixin a reforçar els serveis públics locals de suport a la creació d’empreses i de foment de l’esperit emprenedor.

Així mateix, la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom també es proposa donar suport a les experiències destinades a respondre a les necessitats de persones emprenedores que requereixin una atenció especialitzada, així com a accions que aportin innovació en l’àmbit de la creació d’empreses i el suport a les persones emprenedores.

El Programa operatiu del Fons Social Europeu 2007-2013 de Catalunya destaca que cal impulsar l’esperit empresarial, afavorir la creació i la consolidació d’empreses, i posar l’èmfasi en sectors emergents generadors d’ocupació.

Vist el cofinançament del Fons Social Europeu a les subvencions dels programes que preveu aquesta Ordre, i vist que se’ls aplica el Reglament (CE) 1081/2006 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu al Fons Social Europeu, el Reglament (CE) 1083/2006 del Consell, pel qual s’estableixen les disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu i al Fons de Cohesió, el Reglament (CE) núm. 1828/2006 de la Comissió, de 8 de desembre, pel qual es fixen normes de desplegament per al Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell (DOUE L 371/1, de 27.12.2006); i l’Ordre TIN/2965/2008, de 14 d’octubre, per la qual es determinen les despeses subvencionables pel Fons Social Europeu durant el període de programació de 2007-2013, modificada per l’Ordre TIN/788/2009, de 25 de març;

Atesos el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atesa la Llei 1/2012, de 22 de febrer, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012;

Atès l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l’Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, i d’acord amb les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria i aprovar les bases reguladores

Aquesta Ordre té per objecte obrir la convocatòria de 2012 per presentar les sol·licituds per a la concessió de subvencions als programes d’àmbit local de foment i assessorament a la creació d’empreses i als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d’empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, denominades Inicia: per la creació d’empreses), i aprovar les bases reguladores que han de regir la concessió de les subvencions esmentades, per a les línies següents:

Línia A: programes d’àmbit local de foment i assessorament a la creació d’empreses.

Línia B: projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d’empreses. En aquesta convocatòria els col·lectius prioritaris als quals s’adrecen els projectes singulars són:

La creació i consolidació de projectes empresarials d’autònoms i empreses d’economia cooperativa.

La creació d’empreses per part de joves fins a 30 anys inclusivament, dones i col·lectius específics.

Article 2

Àmbit d’aplicació

2.1 En aquesta convocatòria poden ser objecte de subvenció les accions o programes realitzats en el període comprès entre l’1 de gener de 2012 i el 30 de setembre 2012.

2.2 Per poder participar en aquesta convocatòria les entitats hauran de haver estat entitats col·laboradores de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom con la denominació Inicia: per la creació d’empreses a la darrera convocatòria corresponent a l’any 2011.

Article 3

Aplicació pressupostària i import màxim objecte de convocatòria

3.1 L’import màxim per a l’any 2012 dels ajuts destinats a la concessió de subvencions per a la línia A és de 1.317.500,00 euros, amb la possibilitat de ser ampliat, un cop realitzades les modificacions pressupostàries oportunes, a càrrec de la partida IU0802D/.460.0001.00/6610 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2012, aprovat mitjançant la Llei 1/2012, de 22 de febrer.

3.2 L’import màxim per a l’any 2012 dels ajuts destinats al tancament de la concessió de subvencions per a la línia B és de 232.500,00 euros, amb la possibilitat de ser ampliat, un cop realitzades les modificacions pressupostàries oportunes, a càrrec de la partida IU0802D/482.0001.11/6611 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2012, aprovat mitjançant la Llei 1/2012, de 22 de febrer.

A càrrec d’aquestes partides se satisfaran les subvencions corresponents a sol·licituds per a accions realitzades en el període que estableix l’article 2.1 d’aquesta Ordre.

L’atorgament d’aquests ajuts queda condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

3.3 Les accions previstes en aquest article són cofinançades en un 50% pel Fons Social Europeu (FSE), mitjançant el Programa operatiu del Fons Social Europeu de Competitivitat Regional i Ocupació de Catalunya per al període 2007-2013, número CCI 2007ES052PO007.

Article 4

Termini i forma de presentació de les sol·licituds

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies naturals a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

4.2 Les sol·licituds i la documentació sol·licitada s’han de presentar als llocs i pels mitjans a què fa referència la base 5 de l’annex d’aquesta Ordre.

4.3 De manera excepcional, a les sol·licituds s’hi ha d’adjuntar, a més de la documentació establerta a la base 5.3 de l’annex d’aquesta Ordre, la documentació que preveuen la base 12.3 i la base 16.1.i) de l’annex.

Article 5

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L’òrgan competent per dictar la resolució, el termini per concloure el procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos es regulen a la base 8 de l’annex d’aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l’Ordre TRE/600/2010, de 14 de desembre, modificada per l’Ordre EMO/264/2011, de 27 de desembre, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions de suport als programes d’àmbit local de foment i assessorament a la creació d’empreses, als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d’empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, denominades Inicia: per la creació d’empreses).

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 29 d’octubre de 2012

F. Xavier Mena

Conseller d’Empresa i Ocupació

Annex

Bases reguladores

Base 1

Objecte

  1. Aquestes bases tenen per objecte establir les condicions i el procediment que han de regir la concessió de subvencions de suport als programes d’àmbit local de foment i assessorament a la creació d’empreses i als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d’empreses.

  2. Les entitats beneficiàries de les subvencions que estableixen aquestes bases formaran part de la xarxa Inicia per a la creació d’empreses, sota la tutela de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom.

Base 2

Tipus d’accions subvencionables

Per dur a terme accions de promoció i suport a la creació d’empreses s’estableixen les línies de subvencions següents:

2.1 Línia A: programes d’àmbit local de foment i assessorament a la creació d’empreses.

Objecte:

Aquesta línia de subvenció té per objecte donar suport a la posada en marxa i/o consolidació de programes locals de foment i assessorament a la creació d’empreses.

S’entendrà que una entitat disposa d’un programa local de foment i assessorament a la creació d’empreses quan aquest ens desenvolupi d’una forma estable, continuada, estructurada i professional, un conjunt d’accions i prestacions destinades a aquesta finalitat.

Es consideraran accions i prestacions bàsiques d’aquest programa les que tinguin les característiques següents:

Tenir com a un dels eixos principals de la programació les accions de sensibilització de la població envers el foment de l’esperit emprenedor.

Disposar de mecanismes d’informació i orientació adreçats a les persones emprenedores.

Desenvolupar programes de formació adreçats a persones emprenedores.

Proporcionar assessorament al procés de creació d’empreses.

Oferir seguiment tècnic als processos de consolidació de les empreses creades.

En les tasques d’assessorament, les entitats beneficiàries han de fomentar que les empreses creades tinguin en compte criteris de responsabilitat social, de productivitat, competitivitat, defensa i protecció del medi ambient i de qualitat en els productes o serveis que ofereixin, així com la igualtat d’oportunitats i la prevenció de riscos laborals.

2.1.1 Podran ser beneficiàries dels ajuts corresponents a la línia A les entitats següents:

Els ajuntaments i ens vinculats o dependents, els consells comarcals, els consorcis locals, les diputacions, els ens de gestió locals, les entitats metropolitanes, les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR