ORDRE AAM/150/2011, de 7 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment de la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local i es convoquen els corresponents a 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/150/2011, de 7 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment de la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local i es convoquen els corresponents a 2011.

La producció agroalimentària ecològica és un sistema de producció encaminat a obtenir aliments d'elevada qualitat nutritiva i organolèptica mitjançant l'aplicació de mètodes productius sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i l'entorn rural, sotmesos a un estricte sistema de control i certificació.

El Reglament (CE) 834/2007, del Consell, de 28 de juny de 2007, regula la producció i l'etiquetatge dels productes ecològics i deroga el Reglament (CEE) 2092/91, i el Reglament (CE) 889/2008, de la Comissió, de 5 de setembre de 2008, estableix disposicions d'aplicació del Reglament (CE) 834/2007, del Consell, respecte de la producció ecològica, el seu etiquetatge i el seu control. A Catalunya, a més, la producció agroalimentària ecològica està regulada pel Quadern de normes tècniques aprovat per la Resolució de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries de 26 de juliol de 2006.

El 25 de novembre de 2008 el Govern de Catalunya va aprovar un Pla d'acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques per al període 2008-2012, amb l'objectiu de promoure les produccions i el consum de productes i aliments ecològics a Catalunya. Un dels objectius estratègics del Pla d'acció és el foment del sector i, concretament dins d'aquest objectiu s'ha desenvolupat un objectiu operatiu encaminat a fomentar la distribució i comercialització dels aliments ecològics per a programes de consum social i/o local.

La distribució d'aliments ecològics és un dels punts crítics d'aquest sector agroalimentari, atesa la gran atomització de l'oferta. Per tal de continuar recolzant aquest sector i garantir així el subministrament local i regular d'aliments ecològics als menjadors socials, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) convoca aquests ajuts a la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local.

El règim d'aquests ajuts serà el que estableix el Reglament (CE) 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L-379, de 28.12.2006).

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector de la distribució dels aliments ecològics mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General de Agricultura i Ramaderia en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local, les quals es publiquen a l'Annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a fomentar la distribució d'aliments ecològics per a programes de consum social i/o local per a 2011, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article anterior.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'1 mes a comptar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el DOGC.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre seran a càrrec de la partida pressupostària AG03 D/470000100/6120/0000 dels pressupostos del DAAM per a 2011, dotada amb un import màxim de 70.000,00 euros. S'estableix una quantia addicional estimada de 120.000,00 euros condicionada a les disponibilitats pressupostàries efectives.

2.4 Per aquesta convocatòria, la quantitat màxima d'inversió subvencionable reconeguda esmentada en el punt 3.4 de les bases reguladores serà de 28.572,00 euros per entitat beneficiària.

2.5 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és la Subdirecció General d'Agricultura.

2.6 L'òrgan competent per a emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel/per la responsable d'Agricultura Ecològica, el/la subdirector/a general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries i el/la subdirector/a general de Ramaderia.

2.7 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de tres mesos, a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.8 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera del DAAM en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altres que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera del DAAM es pot interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per a resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.9 Les persones beneficiàries han de realitzar les actuacions objecte dels ajuts entre l'1 de gener i el 15 de novembre de 2011, ambdós inclosos, i justificar-les, com a data límit, el 20 de novembre de 2011, per tal que com a màxim el dia 10 de desembre de 2011, es pugui procedir a la certificació i comprovació de l'execució de les activitats previstes.

2.10 Els ajuts concedits a les persones beneficiàries es faran públics al web http://www.gencat.cat/daam/ajuts/ fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran en el tauler d'anuncis de les dependències del DAAM. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 7 de juliol de 2011

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR