ORDRE EMO/154/2012, de 6 de juny, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a l'any 2012 dels premis a la millor pràctica de les administracions públiques catalanes per a la reducció de càrregues administratives a les empreses.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La voluntat del Govern de la Generalitat és esdevenir un aliat dels sectors productius per tal d’afavorir el creixement i desenvolupament econòmics. L’empresa ha de gaudir d’un entorn favorable per poder desenvolupar la seva activitat, cosa que només serà possible en el marc d’una Administració àgil, que col·labora i facilita l’activitat econòmica.

La fórmula de bon govern que es persegueix per a l’Administració catalana es defineix amb menys burocràcia, amb més protecció a les empreses i menys intervenció administrativa.

Des del Govern, doncs, s’estan duent a terme les accions necessàries per facilitar la relació entre les empreses i l’Administració. El 15 de març de 2011 es va aprovar un acord de govern pel qual s’adopten mesures per a la implantació de la Finestreta Única Empresarial (FUE) en el període 2011-2014, que estableix les mesures bàsiques per al seu desplegament.

El 6 de setembre de 2011 es va presentar al Govern el Pla detallat per a la implantació de la FUE. Aquest Pla es dissenya amb la voluntat de contribuir al canvi d’orientació de les polítiques del Govern envers les persones empresàries mitjançant l’ús de dos instruments: la racionalització i la simplificació dels procediments de l’Administració i la implantació de la FUE com a punt de referència de les persones emprenedores, empresàries i intermediàries en la seva relació amb l’Administració.

Aquest Pla pretén contribuir a la cobertura de les necessitats que manifesten les persones titulars d’activitats econòmiques o les intermediàries d’aquestes, i es regeix pels principis següents: confiança mútua, eliminació de càrregues innecessàries i simplificació de tràmits, integració de serveis, proximitat amb els clients, estandardització de procediments, celeritat en la tramitació i impuls de les noves tecnologies.

Qualsevol iniciativa de reducció de càrregues administratives suposa una gran complexitat, ja que cal treballar coordinadament en diferents fronts. Des d’un punt de vista organitzatiu les iniciatives de reducció de barreres a l’activitat econòmica impacten directament en la cultura organitzativa i en els hàbits de treball adquirits al llarg del temps, que no sempre són fàcils de canviar.

Des del punt de vista jurídic implica la revisió de la normativa vigent i l’adequació d’aquesta normativa a la nova situació, i això és un procés costós per la gran quantitat d’implicacions que se’n deriven.

Finalment, no hem d’oblidar les implicacions en el vessant tecnològic, i les dificultats inherents a la implantació de sistemes de tramitació electrònica complexos que permetin que els procediments siguin senzills per a l’usuari.

És per tot això, i amb la voluntat de fer un reconeixement a totes aquelles administracions públiques que hagin estat pioneres en processos de simplificació i innovació, que la Generalitat estableix un sistema per premiar les millors pràctiques per a la reducció de càrregues administratives a les empreses.

Vista la voluntat del Govern i en ús de les facultats que em són atribuïdes,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases

S’aproven les bases que regulen la concessió dels premis a la millor pràctica de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR