ORDRE AAM/116/2014, de 4 d'abril, per la qual s'estableix un període de veda per a la modalitat de pesca d'arrossegament al tram litoral central de les comarques de Barcelona durant l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

L’article 119.2 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya atribueix la competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de pesca marítima en aigües interiors i la regulació i gestió dels recursos pesquers.

La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, estableix a l’article 25 que el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes, per ordre de la persona titular, amb l’objectiu de protegir i recuperar els recursos marins, pot establir fons mínims i vedes temporals o zonals que comportin la limitació o la prohibició de l’exercici de les activitats pesqueres o marisqueres.

El Decret 81/1988, de 10 de març, pel qual es regula la pesca d’arrossegament de fons al litoral català, modificat pel Decret 160/1993, d’1 de juny, determina l’àmbit d’aplicació a les aigües interiors del mar territorial de Catalunya de la pesca en la modalitat d’arrossegament de fons al litoral català. La disposició final primera del Decret 81/1988 esmentat faculta el conseller o la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè dicti les normes que calguin per al desplegament d’aquest Decret.

En aquest marc normatiu, l’objecte d’aquesta Ordre és l’aturada biològica de la modalitat d’arrossegament a les aigües interiors d'un tram de la costa de Catalunya. Les aturades biològiques han estat un dels eixos d’actuació de la Política pesquera comuna de la Unió Europea en relació amb la reducció de l’esforç pesquer, i ha facilitat la reproducció i la supervivència durant els estadis de repoblament d’alevins d’algunes de les espècies objectiu de l’arrossegament i altres modalitats pesqueres. A Catalunya i a la resta del Mediterrani espanyol aquest tipus de mesures de gestió pesquera s’estan duent a terme amb efectivitat contrastada des de l’any 1991.

Per a l’any 2014 s’ha iniciat el programa de vedes amb la publicació de l'Ordre AAM/342/2013, de 20 de desembre, per la qual s'estableixen períodes de veda per a la modalitat de pesca d'arrossegament en determinades zones del litoral de Catalunya durant l'any 2014 i s'ha continuat amb la publicació de l'Ordre del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de 3 de març de 2014. Amb la present Ordre es conclou el programa de vedes de la modalitat d'arrossegament per a 2014 havent efectuat una paralització temporal de tota la flota d'arrossegament amb port base a Catalunya i el tancament temporal de tota la costa catalana.

L’establiment dels períodes de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR