ORDRE AAM/147/2014, de 8 de maig, per la qual es modifiquen els annexos del Decret 176/2007, de 31 de juliol, regulador dels procediments de compensació de danys i perjudicis causats a l'agricultura i la ramaderia per espècies animals protegides de la fauna salvatge autòctona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Decret 176/2007, de 31 de juliol, regulador dels procediments de compensació de danys i perjudicis causats a l’agricultura i la ramaderia per espècies animals protegides de la fauna salvatge autòctona, té per objecte establir els procediments per tal de compensar els danys i perjudicis causats a les explotacions ramaderes i agrícoles i les limitacions envers l’agricultura causades per determinades espècies protegides.

L’annex I del Decret 176/2007, de 31 de juliol, detalla la relació d’espècies que generen danys o limitacions susceptibles de ser compensats mitjançant el mateix Decret. Els annexos II i III inclouen les fitxes de comprovació de danys o limitacions a lliurar a les explotacions agràries i ramaderes afectades. L’annex IV determina el barem de valoració econòmica de les indemnitzacions pels danys o limitacions envers l’agricultura i la ramaderia a Catalunya causats per la presència de les espècies de la fauna salvatge incloses a l’annex I.

L’experiència obtinguda en la tramitació d’expedients acollits al Decret 176/2007, 31 de juliol, mostra que cal adaptar, millorar i concretar més algunes situacions que no s’han pogut resoldre satisfactòriament. L’objectiu de la present Ordre és augmentar l’eficiència administrativa i millorar l’atenció als ciutadans.

La disposició final del Decret 176/2007, de 31 de juliol, faculta el conseller o consellera competent en matèria de fauna salvatge per modificar els annexos del Decret i per actualitzar el barem de la valoració econòmica de les indemnitzacions.

D’acord amb el Decret 270/2013, de 23 de desembre, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, la gestió de les mesures en matèria d’espècies protegides i amenaçades de la fauna i la prevenció dels danys produïts per la fauna envers les activitats ramaderes, agrícoles i piscícoles s’assignen a aquest Departament.

L’article 9.3 de la Llei 12/1985, de 13 de juny, d’espais naturals, estableix que els possibles danys causats per espècies animals protegides en béns privats poden ser objecte d’indemnització sempre que siguin degudament justificats i no imputables, directament o indirecta, a accions o omissions prèvies a la producció del dany de qui el rebi o de tercers.

Vista la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de biodiversitat;

Vist el Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals que deroga la Llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció dels animals;

A proposta de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat,

Ordeno:

Article únic

Es modifiquen els annexos I i IV del Decret 176/2007, de 31 de juliol, regulador dels procediments de compensació de danys i perjudicis causats a l’agricultura i la ramaderia per espècies animals protegides de la fauna salvatge autòctona, que queda redactat com figura respectivament en els annexos I i IV de la present Ordre.

Els annexos IIa, IIb, IIc, IId (models d’informe de verificació) i els annexos IIIa, IIIb i IIIc (models de sol·licitud d’indemnització) del Decret 176/2007, de 31 de juliol, es substitueixen pels annexos IIa, IIb, IIIa i IIIb, que consten publicats a l’adreça http://seu.gencat.cat .

Disposicions transitòries

Primera

Els procediments de compensació respecte dels quals en la data...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR