DECRET 361/1983, de 4 d'agost, sobre la Formació Permanent d'Adults en el nivell d'Educació General Bàsica. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 412, p. 474, de 2.3.1984)

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'Educació Permanent d'Adults regulada a la Llei General d'Educació, fonamentalment en el seu capítol IV i disposicions complementàries, continua essent un dels objectius del nostre sistema docent.

L'atenció específica que el Departament d'Ensenyament presta a aquesta modalitat educativa ha quedat reflectida en la creació per Ordre de 2 de juliol de 1981 de la Secció d'Educació Permanent d'Adults, dependent del Servei Tècnic d'Inspecció de la Direcció General d'Ensenyament Primari. La importància que aquests ensenyaments han d'assolir justifica la creació pel Decret 340/1982, de 30 de setembre, del Servei de Formació Permanent d'Adults, que potencia l'estructura administrativa d'aquests estudis.

Després de la resstructuració administrativa va quedar pendent la regulació dels ensenyaments específics d'adults, la creació de centres on es puguin fer, el sistema de selecció de professorat i la col·laboració dels Ajuntaments en aquesta tasca mitjançant els oportuns Convenis. Aquests i altres aspectes complementaris queden regulats pel present Decret.

En conseqüència, a proposta del Conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Primer.

- La Formació Permanent d'Adults en el nivell d'E.G.B. es professarà en les modalitats d'ensenyament presencial i no presencial. La modalitat d'ensenyament presencial es farà en centres i aules, ja siguin de caràcter públic o privat.

1) S'entendrà per Centre de Formació Permanent d'Adults aquell que es dediqui amb caràcter exclusiu a aquesta activitat. La seva organització haurà de permetre professar i coordinar tant activitats acadèmiques del nivell d'E.G.B. com activitats d'educació complementària. Els Centres de Formació Permanent d'Adults estaran situats en edificis o dependències destinats exclusivament a aquesta activitat.

2) S'entendran per Aules de Formació Permanent d'Adults:

  1. Les organitzades dins un col·legi d'E.G.B. per a un grup d'alumnes.

  2. Les organitzades en locals dedicats exclusivament a aquesta activitat però que no tenen el nombre d'aules o la planificació d'activitats suficient per ser constituïdes com a centres. En tot cas, les Aules de Formació Permanent d'Adults dependran sempre d'un col·legi d'E.G.B. o Centre de Formació Permanent d'Adults.

3) El Departament d'Ensenyament establirà els requisits d'ordre material i funcional que han de reunir els centres i aules de Formació Permanent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR